Opozicija zajedno da se izbori za RTS kao javni, a ne partijski servis

Opozicija zajedno da se izbori za RTS kao javni, a ne partijski servis

Nova stranka je danas podržala okupljanje ispred zgrade RTS-a, koje je organizovao Savez za Srbiju. Dokaz da je stanje na javnom medijskom servisu u suprotnosti sa osnovnim načelima demokratije, pa i samog Zakona o informisanju, jeste i to da je opozicija bila ispred zgrade, umesto u zgradi RTS-a. Već to dovoljno govori o radu ove institucije.

Zastupljenost opozicije u medijima je neophodna ukoliko želimo uspešnost procesa komunikacije između građana i donosilaca odluka. Posebno mesto u tom procesu mora da zauzima RTS, koja i po Zakonu o javnim medijskom sredstvima ima obavezu “poštovanja i podsticanja pluralizma političkih, verskih i drugih ideja i omogućavanje javnosti da bude upoznata sa tim idejama, ne služeći interesima pojedinih političkih stranaka i verskih zajednica, kao ni bilo kom drugom pojedinačnom političkom, ekonomskom, verskom i sličnom stanovištu ili interesu.”

Iako Nova stranka nije članica Saveza za Srbiju, smatramo da je zadatak celokupne opozicije, bez obzira na različita ideološka i programska opredeljenja, borba za slobodne izbore, a samim tim i slobodu u medijskom prostoru.

 

Aris Movsesijan, predsednik Saveta Nove stranke

mm

Press služba

Leave a Reply

Close