Osloboditi sport od politikanata

Osloboditi sport od politikanata

Resorni odbor Nove stranke za sport kritikovao je uslove u kojima treniraju domaći sportisti, a koji, uprkos mahom ruiniranim sportskim objektima, konstantno beleže najbolje rezultate na međunarodnim takmičenjima.

 

- Upravo osvojeno evropsko zlato u vaterpolu ogroman je podvig, posebno kada se u vidu ima koliko je trnovit put naših mladih sportista. Podsetimo se samo sportskog centra na Banjici čije renoviranje vlast obećava godinama.  Umesto toga, i dalje imamo memljive zidove, ruinirane svlačionice, krov nad bazenom koji samo što se nije urušio... To su uslovi u kojima se kale naši sportisti od kojih uvek očekujemo da nam donesu najsjajnije medalje. A čime se za sve to vreme bavi ministar sporta i omladine? Očigledno samo partijskom propagandom – navela je Suzana Katić, predsednica RO za sport.

Ona je zamerila ministru za sport i omladinu Vanji Udovičiću „što je, umesto da se bavi unapređivanjem uslova za razvoj sporta, svoju partijsku knjižicu stavio iznad državničke funkcije“:

- Tako, na primer, nedavna tribina u Apatinu, koja je najavljena kao tribina o sportu, bezočno je zloupotrebljena kako bi se onima koji su došli da vide i čuju proslavljenog reprezentativca servirala naprednjačka propaganda. Nedopustivo je da jedan ministar, pa makar on bio i SNS kadar, koristi svoju funkciju za promociju partije van zvanične izborne kampanje!

Katić je navela da je neophodno sprovesti privatizaciju sportskih klubova, jer kada se država meša u sport, za posledicu uvek imamo njegovu politizaciju – profitiraju oni malobrojni privilegovani, a oni najzaslužniji – sportisti – bivaju skrajnuti.

- Nova stranka sport vidi kao izvor zdravlja jedne države, timske igre i jasnih, poštenih pravila. Zato ćemo se našim programom i inicijativama zalagati da se sportu vrati dostojanstvo, a sportisti oslobode politikanata koji samo produbljuju njihov degradirajući položaj – rekla je Katić.

mm

Press služba

Leave a Reply

Close