Osnovan Gradski odbor Nove stranke Jagodina

Osnovan Gradski odbor Nove stranke Jagodina

Gradski odbor Nove stranke Jagodina osnovan je u petak, 10. februara 2017, a za predsednicu je jednoglasno izabrana Katarina Jokić.

Jokić se zahvalila članovima NOVE iz Jagodine na ukazanom poverenju i čestitala na hrabrosti da ustanu i bore se protiv pogubne politike onih koji su Srbiju doveli do ivice egzistencije. Naročita je hrabrost, navela je ona, to činiti u Jagodini u kojoj je vladajuća struktura zavela monopol nad političkim delovanjem, što Novu stranku faktički čini jedinom opozicionom snagom u ovom gradu. Formiranjem Gradskog odbora NOVE, Jagodinci su konačno dobili alternativu aktuelnoj vlasti, i to najbolju, istakla je Jokić.

Osnivačkoj skupštini Gradskog odbora Jagodina prisustvovao je i predsednik Nove stranke Zoran Živković. On je predsednici i članovima Odbora poželeo uspešan rad i napomenuo da je prvi veliki zadatak već pred njima, u kojem treba da pokažu istrajnost i posvećenost, a to je kampanja za predsedničke izbore u Srbiji.

Živković je ocenio da je izvesno da će u drugom krugu predsedničkih izbora biti predstavnik vladajuće koalicije i kandidat koga podržava Nova stranka, dosadašnji zaštitnik građana Saša Janković. On je kazao da je opozicija raznorodna, da nemaju svi iste ciljeve na ovim izborima, tako da je logično da ima više kandidata. 

- I Šešelj se predstavlja kao opozicija mada očigledno to nije... i mnogi drugi koji će se kandidovati nisu opozicija Vučiću, nego su njegovi satrapi koji se sada malo presvlače - rekao je Živković.

Živković je istakao da je Srbiji i regionu potrebna normalna politika, istakavši da to podrazumeva da se poštuju pravda, međunarodno i domaće pravo i institucije. 

- Ponavljam, sa srpske strane doprinos celom regionu treba da bude to da za početak izaberemo pravog predsednika a mislim da je to Janković - rekao je Živković. 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close