Osnovan Mesni odbor Nove stranke Mirijevo

Osnovan Mesni odbor Nove stranke Mirijevo

Tek formiran Mesni odbor Nove stranke Mirijevo, za čijeg je predsednika izabran Đorđe Milojević, predstavio se danas svojim komšijama, pozivajući ih da svojim sugestijama i predlozima doprinesu radu aktivista NOVE na unapređivanju uslova života u ovom beogradskom naselju.

Mesni odbor Mirijevo, uz podršku OO Zvezdara, organizovao je akciju na mirijevskoj pijaci, tokom koje su aktivisti NOVE razgovarali sa svojim komšijama. Oni su Mirijevce upoznavali sa programom "NOVA mobilizacija" i pozvali ih da svojim predlozima doprinesu nastojanju MO Mirijevo da se ovo beogradsko naselje učini pristojnijim i lepšim za život. Kako je istakao predsednik MO Mirijevo Đorđe Milojević, „problemi su brojni, ali rešenja moraju da budu još brojnija“.

- Sa skoro sto hiljada stanovnika, Mirijevo jeste mnogoljudno naselje, ali i naselje sa mnogo problema. Manjak 'ležećih policajaca', loš gradski prevoz, infrastruktura, kanalizaciona mreža, nekontrolisana divlja gradnja, samo su neke od muka koje otežavaju svakodnevni život nas koji živimo u ovom delu opštine Zvezdara. Zato, posao našeg Mesnog odbora biće pre svega identifikovanje problema koje nadležne službe ignorišu, ali i osmišljavanje, kao i iniciranje njihovog rešavanja. Naravno, to je veliki posao koji, da bi se izveo kvalitetno, zahteva uključivanje šire zajednice. Ja verujem da ćemo takvu pomoć, pre svega u vidu predloga i sugestija, od naših komšija i dobiti – zaključio je Milojević.

Milojević je takođe napomenuo da Mirijevu nedostaju kulturni i društveni sadržaji koji su stub održanja lokalne zajednice. To podhitno treba promeniti, jer se upravo kroz takve sadržaje, istakao je on, obezbeđuje učestvovanje svih u životu lokalne zajednice i, posledično, njeno kontinuirano unapređivanje i razvoj.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close