Osnovan Opštinski odbor NOVE Sokobanja

Osnovan Opštinski odbor NOVE Sokobanja

Opštinski odbor Nove stranke u Sokobanji osnovan je u četvrtak, 21. januara 2016. godine. Za predsednika je jednoglasno izabran dvadesetšestogodišnji Tomislav Manić.

 

Istakavši da je politiku uvek doživljavao kao nauku a ne kao posao, Manić je kazao da ga je upravo to opredelilo da znanje o politici stečeno tokom školovanja iskoristi kroz delovanje u Novoj stranci kako bi promenio postojeći sistem koji je duboko iskvaren.

- Sokobanja je oduvek bila leglo demokratskog, opozicionog delovanja, mladih ljudi željnih da menjaju realnost nabolje, da se bore za prave vrednosti i svoju budućnost. Tako je bilo i u mračno doba 90-ih kada je Sokobanja bila jedan od retkih demokratskih opština, a takvu ulogu imamo i danas. U predstojećem periodu od nas se zahteva da ojačamo našu omladinu, sve one koji zdravo razmišljaju i koji žele da se bore za principe. Moramo shvatiti da ćemos e više kajati ukoliko ne pokušamo išta da uradimo, nego ukoliko pokušamo a ne uspemo – rekao je Tomislav Manić i poručio da je osnivanjem Opštinskog odbora NOVA mobilizacija u Sokobanji i zvanično počela.

 

Osnivačkoj konferenciji prisustvovao je i predsednik Nove stranke Zoran Živković koji je ocenio da je „Srbiju prošlost udarila s leđa, jer ona danas ne liči na onu Srbiju iz 90-ih, već je ista“:

- Tadašnji ministar informisanja, iz vremena kada je ubijen Slavko Ćuruvija, danas je predsednik Vlade. Onaj koji je tada govorio da mu nije žao što je Ćuruvija ubijen, danas je predsednik države. Nekadašnji portparol Slobodana Miloševića, koji je pravdao sve gluposti tadašnjeg režima, danas je potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova. Čak su i rupe na putu od Aleksinca do Sokobanje, manje-više iste... neke sam čak i prepoznao! To je ono što nam se vratilo, 90-e su nas udarile s leđa!

Naglasivši da se aktuelni režim zasniva samo na lažnim obećanjima, Živković je rekao da se vlast menja onda kad građani reše da je promene:

- Taj trenutak je došao, a naš posao je da tu volju za promenom artikulišemo, motivišemo građane da izađu na izbore, glasaju, zaokruže nešto što je ulaganje u bolju budućnost i da te glasove sačuvamo od izborne krađe.

Živković je prisutnima poručio da narednih par meseci, do izbora, moraju da utiču na svoje sugrađane kako bi ozbiljno shvatili šansu koja će nam biti ukazana krajem aprila.

- Moramo da naučimo da Srbija nije arapska projekcija, da nama ne trebaju Arapi da nas podučavaju poljoprivredi, niti Nemci da nas uče kako se gaje svinje. Mi sami imamo snagu da promenimo delom sebe, a onda i ambijent u kojem radimo i živimo – rekao je lider NOVE i dodao da naredni izbori možda neće biti konačan kraj Vučićevoj vladavini utemeljenoj na fiktivnom zapošljavanju, stalnom obećavanju boljeg života koji samo što nije stigao, gušenju medija i nasilničkom obračunavanju sa političkim protivnicima. Ali, naveo je, jesu prilika da se Vučiću nikada više ne dozvoli da sam formira vlast.

 

 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close