Osnovan Opštinski odbor NOVE u Aleksincu

Osnovan Opštinski odbor NOVE u Aleksincu

Opštinski odbor Nove stranke Aleksinac osnovan je u petak, 13. novembra 2015. godine. Za predsednika ovog odbora izabran je Miroslav Milošević.

 

Milošević se zahvalio članovima NOVE iz Aleksinca na ukazanom poverenju, ali im i čestitao na hrabrosti da ustanu i bore se protiv pogubne politike onih koje je pre više od deceniju trebalo pohraniti u političku prošlost.

- Na nama je da pokažemo da je moguća i ona druga, čestita strana politike. Trudićemo se da bez pogovora ukazujemo na sve katastrofalne postupke aktuelne vlasti, ali ćemo ponuditi i konstruktivne predloge rešavanja problema koji muče naše sugrađane – rekao je Milošević i dodao da će NOVA u Aleksincu marljivo raditi na svom omasovljavanju i da u tome računa pre svega na čestite i hrabre ljude kojih, uprkos svemu, ima dovoljno.

Zamenik predsednika Nove stranke Vladimir Pavićević čestitao je predsedniku i članovima odbora na izboru i poželeo uspeh u daljem radu. Podsetivši da je NOVA osnovana tek pre dve i po godine, on je istakao da je kroz stalni i neposredni razgovor sa građanima širom Srbije proširen sistem ideja, verovanja i vrednosti koje stranka zagovara i da je za to već stekla veliku podršku. Takođe je naveo i da je tokom svog parlamentarnog rada, aktivnim učešćem u diskusijama i podnetim amandmanima, NOVA postala šampion srpskog parlamentarizma.

- Koliko je etika neodgovornosti svojstvena naprednjačkoj vlasti, dokazuje i sledeći primer. Juče je na skupštinsku sednicu, na kojoj se raspravljalo o jednokratnoj novčanoj pomoći prosvetnim radnicima, došao predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić. Iznenada, posle dužeg vremena! On je došao oko 14 časova i najavio da će ponovo doći oko 18 časova, uz obećanje da će odgovarati na sva naša pitanja. Međutim, kada se vratio i kada sam ga ja upitao kada će da odgovara na pitanja poslanika, on je rekao – „Nisam ništa obećao!“ Dakle, mi imamo stenogram, imamo građane kao svedoke da je jedan čovek, koji je zauzeo najvažniju poziciju u državi, slagao! Mislim da je ključna poruka ovog događaja da mi moramo dobro da se organizujemo i ovakvu vlast što pre smenimo – poručio je Pavićević.

Govoreći o potencijalnim saradnicima u svrgavanju autokratskog režima, Pavićević je istakao da prvi partner jeste Demokratska stranka. Kako je napomenuo, dok „ostale političke stranke povremeno namiguju naprednjačkim vlastodršcima, DS je jedina pored NOVE koja jasno pokazuje da je protiv aktuelnog režima“:

- Naš drugi partner treba da budu građanski aktivisti. To su svi oni koji su izgubili veru u politiku, političke stranke i političare i na nama je sada da ih strpljivo slušamo i trudimo se da to poverenje ponovo izgradimo. U ovakvim, teškim vremenima, moramo da imamo tu vrstu dijaloga i da onda zajedno nastupimo protiv štetočinske vlasti. Samo tako, nakon sledećih izbora moći ćemo da kažemo i u Aleksincu i u drugim gradovima Srbije: prestaje era naprednjačke otimačine!

 

 

 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close