Osnovan Opštinski odbor NOVE u Paraćinu

Osnovan Opštinski odbor NOVE u Paraćinu

Osnivačka konferencija Opštinske organizacije NOVE Paraćin održana je u četvrtak, 18. februara 2016. godine. Za predsednika Opštinskog odbora jednoglasno je izabran Nemanja Jovanović.

 

Predsednik juče formiranog paraćinskog odbora istakao je da će glavna pokretačka snaga ovog odbora biti mladi. Kako je naveo, ogroman deo mladih su „beli listići“, i neophodno je njihovo uključivanje u politički život jer se samo konkretnim delovanjem loše stanje u državi može i promeniti, naveo je...

 

- Mi mladi najmanje smo krivi za trenutnu situaciju u zemlji, ali ćemo biti podjednako krivi za ono što će se desiti ukoliko se ne ujedinimo i ne damo snagu našem glasu. Mladi su uvek bili glavna pokretačka snaga u društvu i vreme je da to ponovo postanu. Moramo se aktivno uključiti u donošenje odluka koje se tiču naših života kako bismo se izborili za bolju budućnost – poručio je Jovanović.

 

 

Jovanović je pozdravio prisutne članove Demokratske stranke u Paraćinu i zahvalio im se na podršci. Ocenivši da je Paraćin možda i poslednje uporište demokratije u Srbiji danas, naglasio je da se zajedničkom borbom ta demokratska ideja mora odbraniti i sačuvati.

Konferenciji je prisustvovao i predsednik Nove stranke Zoran Živković, koji je ocenio da će „paraćinski odbor svojom energijom svakako dati novi impuls svemu onome što je neophodno da se uradi u državi“. Paraćin je jedan od retkih gradova koji je uspeo da sačuva demokratsku vlast, ali to nije dovoljno da bi Srbiji u celini krenulo nabolje, istakao je lider NOVE.

 

- Imamo „naprednu“ vlast koja laže, plagira, krade... naravno, imali smo takve i ranije, ali ova vlast je prva koja je to podigla na nivo zakonitosti. Predstojeći izbori su prilika da dokažemo da to nije tako i da u Srbiji reč političar nužno ne označava čoveka koji je ili glup ili je lopov. Politika je zanat kao i bilo koji drugi i on mora da bude častan! Moramo da vratimo obraz i poštenje u politiku – poručio je Živković.

 

 

Predsednik NOVE naglasio je da je greška što posle 5. oktobra 2000. godine nije napravljen prekid sa prošlošću, te da je tada propuštena prilika dovela do „povratka likova iz 90-ih koji danas kroje sudbinu građanima“. Predstojeći izbori, rekao je Živković, prilika su da se sa „bumerangom iz 90-ih“ raskrsti jednom za svagda.

 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close