Osnovan Opštinski odbor NOVE u Surčinu

Osnovan Opštinski odbor NOVE u Surčinu

Osnivačka konferencija Opštinskog odbora Nove stranke Surčin održana je u sredu, 8. jula 2015. godine. Za predsednicu je izabrana Snežana Gavrilović, koja će sa ostalim članovima Odbora predstavljati ideje i program NOVE u ovoj beogradskoj opštini.

 

Novu stranku će u Surčinu ubuduće zastupati izabrana predsednica Opštinskog odbora Snežana Gavrilović, kao i članice Olivera Ilijevski, Ljiljana Stevanović, Violeta Kovač, Daniela Plančinski, Bojana Đurđević i Adriana Đurđević. Zahvalivši se na ukazanom poverenju, predsednica je istakla da će ovaj odbor delovati u skladu sa osnovnim principima Nove stranke, a to su „oni principi koji treba da vrate čestitost u politiku i dovedu do konačnih promena u društvu koje kontinuirano propada“.

- Osnovni cilj je da našim sugrađanima što više približimo ideje Nove stranke, te da kroz uvećanje članstva i širenje naše organizacije stvorimo onu kritičnu masu koja će biti sposobna i dovoljno hrabra da menja ovo društvo nabolje – poručila je Gavrilović.

 

Predsednik Nove stranke Zoran Živković čestitao je predsednici i članicama Odbora na izboru i naglasio da im predstoji važan zadatak, a to je otpočinjanje pripremnih aktivnosti za lokalne izbore koji se očekuju početkom naredne godine.

- Izbori su šansa da političke snage koje misle da Srbiji ne ide baš najbolje i da nas je sramota ne zbog toga koliko nam je dobro, već zbog toga koliko nam je loše, odnesu izbornu pobedu i smene ovu vlast koja sve više unazađuje našu državu.  Nova stranka je, radi ostvarenja tog cilja, otvorena za saradnju sa drugim političkim snagama, ali ne po svaku cenu! Kao partnere možemo da prihvatimo samo one koje istinski žele da menjaju postojeće loše stanje i koji imaju dovoljno snage, dobrih ideja i ljudi da to i ostvare – poručio je lider NOVE.

Živković je takođe izrazio zadovoljstvo što surčinski odbor čine mladi, obrazovani i politički neokaljani ljudi, koji time i opravdavaju osnovnu ideju sadržanu u nazivu stranke – NOVA:

- Mi, pripadnici starije generacije, podbacili smo u nastojanju da Srbiju učinimo boljom, al neki od nas još uvek ne odustajemo od tog cilja. Međutim, to ne možemo da ostvarimo bez aktivnog učešća mladih, jer mladi su upravo ti koji su osnovna pokretačka snaga svih političkih promena. Siguran sam da će članovi NOVE u Surčinu biti upravo ta pokretačka snaga, jer imaju, pre svega, lični motiv, a to je da Srbiju učine mestom u kojem vredi ostati i graditi sopstvenu budućnost.

 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close