Ostavka Đurđevića – ODMAH!

Ostavka Đurđevića – ODMAH!

Nova stranka zahteva hitnu ostavku predsednika Republičke izborne komisije Dejana Đurđevića jer je ovu instituciju stavio u službu Srpske napredne stranke čiji je on istaknuti funkcioner. Ovakvom politizacijom tela kojem je obaveza da bude garant regularnosti izbornog procesa, podgreva se već utemeljena sumnja da je na delu fabrikovanje alibija za izbornu krađu.

Podsećamo da je Đurđević u avgustu 2015. godine podneo ostavku na mesto predsednika RIK jer je istovremeno bio na čelu Sekretarijata za zakonodavstvo. Dva meseca pred izbore, ponovo je na predlog SNS izabran za predsednika RIK, i pored toga što i dalje obavlja drugu javnu funkciju. Svoj višestruki plaćeni angažman koji mu je SNS obezbedila, Đurđević revnosno „otplaćuje“: kršenjem izborne tišine optužbama na račun opozicije, manipulisanjem procentima obrađenih biračkih mesta čime se nastoji prikriti aljkavo izvedena krađa glasova i papagajskim ponavljanjem reči svog stranačkog šefa kao zvaničnog stava RIK.

Ovakvom zloupotrebom RIK najgrublje je nastavljena praksa Aleksandra Vučića koji državne institucije pretvara u svoje servise. Ozbiljno je narušena regularnost izbornog procesa i izvršen atak na temelj demokratije. Moralno je jedino ispravno da Đurđević, koji je pristao da bude instrument ovakve manipulacije glasovima, podnese ostavku.

 

Foto: Beta/ilustracija

mm

Press služba

1 Komentara

  1. srki
    28.04.2016 u 22:13
    Odgovori

    kao pravnik nakon sinocnjeg tv prenosa sednice mislim da ima osnova za krivicnu odgovornost clanova RIKa

Ostavi komentar

Zatvori