Ostavke Vulina i Stefanovića, a krivična prijava protiv Vučića!

Ostavke Vulina i Stefanovića, a krivična prijava protiv Vučića!

Nova stranka zahteva momentalne ostavke ministra odbrane i ministra unutrašnjih poslova, Aleksandra Vulina i Nebojše Stefanovića, čime bi jasno dali do znanja da ne stoje iza maltretiranja časnih vojnih lica i zloupotrebe policije i vlasti u svrhe Aleksandra Vučića i njegove stranačke kamarile.

Naime, kako je saopštio Vojni sindikat Srbije, kapetan V.M. lišen je slobode i priveden u Policijsku stanicu Zvezdara zbog navodnog nasilničkog ponašanja, a nakon verbalnog sukoba sa aktivistima Srpske napredne stranke koji su mu došli na vrata sa spiskom za evidenciju tzv. sigurnih glasova uoči predstojećih izbora. Kapetan V.M. je tražio da vidi spisak i upitao aktiviste odakle im podaci o njegovoj porodici, pri čemu je od njih vređan, a posle i prijavljen, te lišen slobode.

Zahtevamo i od policije da odmah reaguje po službenoj dužnosti i podnese krivičnu prijavu protiv predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića zbog zloupotrebe službenog položaja i podsticanja drugih lica na krivično delo, budući da aktivisti SNS rade ono što im naloži partijski šef. Takođe, prijavu protiv Aleksandra Vučića kao ovlašćenog lica i zakonskog zastupnika SNS, policija mora podneti i ispitati ga, kako bi došla do saznanja odakle aktivistima birački spiskovi, jer se samo na njima nalaze popisani svi članovi jednog domaćinstva.

Izražavamo zabrinutost i zbog toga što su režimski mediji već počeli sa satanizacijom kapetana V.M. koji je u službi više puta pohvaljivan i nagrađivan i koji radi na najodgovornijim dužnostima u sistemu odbrane.

Prenosimo i da Vojni sindikat Srbije navodi da je ovo opasan presedan što se policijskom represijom časni vojnici hapse samo zato što su u sopstvenom stanu zatražili uvod u spiskove na kojima se nalaze imena njihovih porodica i pita se – ko se nasilnički ponaša u ovom događaju, da li oni koji tako nešto ne dozvoljavaju i brane svoje porodice ili oni koji protivpravno uznemiravaju građane?!

mm

Press služba

Ostavi komentar

Zatvori