Osuda pretnji Janjiću - ako policija ne reši do sutra, građani će na ulici prekosutra!

Osuda pretnji Janjiću – ako policija ne reši do sutra, građani će na ulici prekosutra!

Nova stranka najstrože osuđuje pretnje smrću i teške uvrede koje su danas sa Fejsbuk profila "Srbija naša zemlja" upućene glavnom uredniku Novinske agencije Beta Draganu Janjiću, zahtevajući hitnu reakciju nadležnih organa.

Posebno zabrinjava činjenica da su pretnje stigle sa istog profila sa kojeg su nedavno upućene i predsedniku Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedimu Sejdinoviću, čime je nastavljena hajka aktuelnog režima na sve političke neistomišljenike, kao i sve jači pritisci na medije. Podsećamo da je izazivanje rasne, nacionalne i verske netrpeljivosti nedopustivo i zabranjeno Ustavom. Ujedno ne možemo i da se ne zapitamo kako da na poštovanje Ustava pozivamo iste one koji ga, predvođeni Aleksandrom Vučićem, svakodnevno gaze, crtajući mete na čelu svakome ko nije na njihovoj, naprednjačkoj strani.

NOVA stoga upućuje punu podršku ne samo Draganu Janjiću, već i svim predstavnicima medija koji su sedam godina unazad suočeni sa nezapamćenim pritiscima, pretnjama i cenzurom, apelujući na njih da nastave sa nepristrasnosti i objektivnim informisanjem javnosti. Dokaz da na toj strani nisu usamljeni su i desetine hiljada ljudi koji već treći mesec svakog vikenda izlaze na ulice širom Srbije, u borbi za demokratiju i vladavinu prava.

Na istoj strani ćemo zajedno biti i ovoga puta ne dopuštajući da ovakve stvari prođu nekažnjene. Zato pozivamo građane Srbije da, ukoliko pomenuti slučaj policija ne reši već do sutra, metodom građanske samoodbrane mi njihov posao preuzmemo već prekosutra! Upravo to je ono što vlast najviše i plaši i zbog čega više ne preza od zastrašivanja, ali je takođe i ono što će ih uskoro sve odvesti u političku istoriju.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close