OTKRIVENI "IDIOTI" KOJI SU RUŠILI U SAVAMALI!

OTKRIVENI “IDIOTI” KOJI SU RUŠILI U SAVAMALI!

Mandatar Aleksandar Vučić potvrdio je na današnjoj konferenciji za medije ono na šta je Nova stranka ukazala pre mesec dana – da je on odgovoran za razbojničko rušenje u Savamali.

 

Više od mesec dana Vučić pokušava da zataška krivična dela počinjena povodom rušenja i zlostavljanja građana zatečenih u Savamali tokom izborne noći. Kada je postalo očigledno da se činjenice o sprezi između državnih i nedržavnih organa u sprovođenju vandalskog čina ne mogu opovrgnuti, posegao je za starim trikom – prebacivanju odgovornosti na žrtveno jagnje.

 

Pošto su, kako je danas saopštio, „za rušenje u Savamali odgovorni najviši organi gradske vlasti“, pitamo mandatara ko je postavljao tu vlast? Budući da znamo čiji je kabinet iznedrio Sinišu Malog i Gorana Vesića kao „vrhunske“ kadrove za rukovođenje prestonicom, jasno je i čije naloge navedeni „najviši organi gradske vlasti“ sprovode. Licemerno je da šef Siniše Malog istovremeno krivce proglašava žrtvom, govoreći da je kriminalni čin izveden iz časnih namera. Još licemernije je da prave žrtve negira, tvrdeći da „nikakvog vezivanja nije bilo“, iako za to postoje svedoci. Cela konferencija za medije pretvorila se u dobro poznatu Vučićevu farsu zamene teza, nervoznih ispada i bacanja prašine u oči, već viđenu u slučaju Helikopter, Obrenovac i drugim naprednjačkim aferama.

 

Podsetićemo na još jednu činjenicu. Sam mandatar je svojevremeno, u nemuštim pokušajima zataškavanja kriminalnog akta, rekao da „ako je neko iz vlasti želeo da rušenje sprovede na taj način, da je taj kompletan idiot“. Nova stranka je sa tim saglasna i pita ima li smisla takvoj osobi poveriti bilo koju javnu funkciju.

mm

Press služba

Ostavi komentar

Zatvori