Otvaranje poglavlja 23 i 24 primoraće Vučića na suštinske reforme

Otvaranje poglavlja 23 i 24 primoraće Vučića na suštinske reforme

Nova stranka izražava zadovoljstvo zbog otvaranja poglavlja 23 i 24. Verujemo da će time koruptivna, nesposobna i despotska SNS vlast biti primorana da se konačno pozabavi zaštitom vladavine prava koju poslednje četiri godine sistematski urušava.

Otvaranje poglavlja 23 i 24 u pristupnim pregovorima sa EU važno je za suštinsku demokratizaciju društva. Pre svega, za zaštitu ljudskih i manjinskih prava, dostizanje slobode medija, nezavisnosti pravosuđa i institucija neophodnih za kontrolu izvršne vlasti. Dakle, svega onoga što je Vučić u svom apsolutizmu suspendovao i time Srbiju degradirao na nivo primitivne države.

Konstantno upozoravamo na devastiranje institucija i nametanje vladavine jednog čoveka umesto vladavine prava. Otvaranju poglavlja se radujemo jer to znači da će se, pored nas, i EU kroz institucije angažovati u obezbeđivanju mehanizama vladavine prava. To će svakako biti težak namet Vučiću koji je korupciju i strah uveo kao legitimne metode vladanja. Uz nadzor iz Brisela, samoproglašenom jedinom policajcu, tužiocu i sudiji biće teže da bez ikakvog srama uzvikuje kako ne da ministre odgovorne za smrt sedam osoba u padu helikotera. Neće moći ni da sa dosadašnjom lakoćom, na koju je navikao, pod fantomkama usred noći ruši deo grada i maltretira građane.

mm

Press služba

Ostavi komentar

Zatvori