Palilula: Biciklističke staze ili još jedna prevara gradskih vlasti

Palilula: Biciklističke staze ili još jedna prevara gradskih vlasti

Nakon saobraćajnog haosa koji je trajao celo leto i obećanja gradskih vlasti da će rekonstruisane gradske ulice dobiti moderne biciklističke staze, po ko zna koji put se ispostavilo da gradonačelnik i njegova klika obmanjuju građane.

Najbolji primer je takozvana biciklistička staza u Ruzveltovoj ulici. Malo potrošene bele boje kojom su iscrtane linije koje se s vremena na vreme izgube pa se ponovo pojave na trotoaru, predstavljaju stazu za vožnju dvotočkaša. Slučajno ili namerno, aktuelna gradska vlast kao da se trudi da na sve načine oteža kretanje pešacima i biciklistima.

Ne tako davno bili smo svedoci postavljanja stuba javne rasvete na stazu za slepa i slabovida lica i stuba sa tegom koji zateže tramvajske električne vodove na pešačkom prelazu u Ulici vojvode Stepe. Svoju maštovitost u maltretiranju sugrađana pokazali su i u Ruzveltovoj ulici. Biciklistička staza koja neće trajati duže od dva-tri meseca, pošto boja polako ali sigurno nestaje, veoma je specifična po preprekama koje na njoj postoje. Neke od njih su parkirana vozila koja bi trebalo da budu fizički odvojena od biciklista, nadstrešnice gradskog saobraćaja gde dolazi do konflikta pešaka i vozača dvotočkaša i hidranata koji su potencijalna opasnost i mogu uzrokovati ozbiljne fizičke povrede.

I na ovom primeru se pokazalo da struka nije bila uključena u projektovanje pomenutih staza kao i na većini projekata koje aktuelna vlast radi, a na šta Nova stranka godinama upozorava. Takvu vlast, koja svojom neukošću a bahatošću naružuje našu prestonicu, smenićemo na predstojećim beogradskim izborima

 

Dragoslav Miletić – Opštinski odbor NOVA Palilula

 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close