Pančevo: Ko gura Azotaru u stečaj?

Pančevo: Ko gura Azotaru u stečaj?

Predstavnici više opozicionih političkih stranaka u Pančevu okupili su se ispred zgrade Gradske uprave da postave pitanje: Ko gura Azotaru u stečaj?

- Naši sugrađani su prethodnih dana putem medija obavešteni da  vlast planira da uvede u stečaj HIP Azotaru. Za radnike se planira otpremnina i otkaz, a za većinu fabrike “konzervacija” pa rasprodaja. Gradonačelnik, gradska menadžerka, članovi gradskog veća zaduženi za privredu i finansije upadljivo cute, kao da će 1.000 radnika ostati bez posla u septembru u nekom drugom gradu, a ne u Pančevu -konstatovali su u saopštenju predstavnici DS, DSS, PSG, Narodne stranke, Slobodnog Pančeva, Nove stranke, Tolerancije Srbije, Dveri i grupe “Za naše Pančevo”.

U ime ove opozicione grupe govorio je Dragoljub Krstić iz DS-a koji se zapitao kako to da RTB Bor koji ima višestruko veće dugove od Azotare ne ide u stečaj.

Saopštenjem pančevački opozicionari su zapitali i zašto se daje besplatno građevinsko zemljište i milionski iznosi subvencija stranim kompanijama “dok se u preduzećima pod kontrolom države i stranačkih, nesposobnih kadrova, nedomaćinski posluje i teraju u stečaj”.

- Gradskoj vlasti su bila puna usta kada je najavljivala da će se u narednih 5 godina otvoriti par stotina novih radnih mesta, a kada 1.000 radnika u najstarijoj fabrici “Južne zone” ostaje bez posla za par meseci – onda se gura glava u pesak. Zato mi, kao politička opozicija vladajućoj većini u Pančevu, tražimo da se gradska vlast izjasni – da li je gradu potrebna “Azotara”, ili barem da javno kažu da im je zabranjeno da o ovoj temi govore, pošto njihovi viši organi stranke imaju svoj interes, zahtev je iznet u saopštenju.

Opozicionari Pančeva izrazili su podršku radnicima „koji se bore za mogućnost da se u Azotari radi i zaradi kroz domaćinsko poslovanje”.

 

Preuzeto sa: 013info.rs

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close