Pančevo: Naprednjačka politizacija predškolske ustanove "Dečja radost"

Pančevo: Naprednjačka politizacija predÅ¡kolske ustanove “Dečja radost”

Predsednik Gradskog odbora Nove stranke Saša Pavlovski je na konferenciji za medije ukazao na beskrupuloznu politizaciju ustanove „Dečja radost“ od strane Srpske napredne stranke. Pozivajući se na prijave građana, Pavlovski je istakao i da se zloupotreba ove ustanove vrši pod pritiskom najave otpuštanja zaposlenih u njoj.

- Nekoliko građana nam je prenelo informaciju da je protekle nedelje ustanova „Dečja radost“ bila meta beskrupulozne politizacije od stranke Srpske napredne stranke.  Naime, radnici „Dečje radosti“ često organizuju druženja u vidu čajanki i književnih večeri. Međutim, ovog puta rukovodioci ove ustanove insistirali su da se ovaj svojevrsni banket upriliči upravo za Uniju žena SNS-a. Naravno, radnici „Dečje radosti“, pogotovo oni zaposleni na određeno vreme, nisu se mogli usprotiviti ovako gnusnom činu politizacije svoje ustanove, obzirom da se, navodno, po kuloarima odavno priča da se uskoro planira otpuštanje nekoliko desetina radnika ove ustanove – naveo je Pavlovski.

U ime pančevačkog odbora NOVE, Pavlovski je uputio pitanje Srpskoj naprednoj stranci, ali i rukovodiocima „Dečje radosti“, kako objašnjavaju ovakvu zloupotrebu svojih funkcija u dnevnopolitičke svrhe:

- Da li ovakav čin zastrašivanja radnika ima za cilj držanje istih u pokornosti prema SNS? Ukoliko SNS zaista želi da pomogne našoj predškolskoj ustanovi, Nova stranka predlaže da im adaptira prostorije za prekopotreban prijem dece, umesto da sopstveni odbor potpuno nepotrebno preseli na još ekskluzivniju lokaciju i u veću kvadraturu.

Pavlovski je takođe izrazio zahvalnost građanima što u sve većoj meri prepoznaju Novu stranku kao svog partnera u borbi protiv lošeg delovanja lokalne vlasti:

- Sve veći broj građana Pančeva počeo je da se obraća našem gradskom odboru i ukazuje na probleme koji ih muče, kao i da izrazi nezadovoljstvo zbog raznih poteza naprednjačkih vlasti u našem gradu. Ovo je svakako još jedan u nizu pokazatelja da se Nova stranka u Pančevu jedina zaista bori za svoje građane i beskompromisno i direktno ukazuje na sve konkretne probleme i mane današnjih vlasti.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close