Pančevo: Neophodno formiranje demokratskog opozicionog bloka

Pančevo: Neophodno formiranje demokratskog opozicionog bloka

Predsednik Gradskog odbora Nove stranke Pančevo Saša Pavlovski pozvao je "stranke demokratske, socijaldemokratske i liberalne orijentacije da se udruže u jedinstveni opozicioni blok koji bi na predstojećim lokalnim izborima potukao lošu naprednjačku vlast“.

- Kao što smo najavili na svojoj akciji u septembru, Gradski odbor Nove stranke u Pančevu želi da inicira formiranje jedinstvenog opozicionog bloka sastavljenog od stranaka centra, umerene levice i umerene desnice. Blok bi se formirao za lokalne izbore u Pančevu, a stranke bi se okupile oko jedinstvene zajedničke platforme, koju bismo zajedno dogovorili – poručio je Pavlovski na konferenciji za medije.

On je naveo da bi cilj ovako formiranog opozicionog bloka bio da građanima Pančeva ponudi jasnu, demokratsku alternativu u borbi protiv loše vlasti Srpske napredne stranke:

- Smatramo da se samo ujedinjeni možemo boriti protiv pošasti koja se ogleda u praznim pričama, neispunjenim obećanjima, stranačkom zapošljavanju, raznim malverzacijama i uopšte uzev - sve težem i lošijem životu u našem gradu. Iz tog razloga smo već uspostavili kontakte sa nekim strankama, a pozivamo i sve ostale koje se smatraju opozicionim i kojima je interes građana ovog grada i opštine na prvom mestu, da nam se pridruže.

Analizirajući situaciju u Pančevu, Pavlovski je ocenio da grad grca u nerešenim problemima, kao što su devastirane bolnice, nedovoljni kapaciteti vrtića, loš javni prevoz itd. Umesto takvim pitanjima, koja direktno utiču na kvalitet života Pančevaca, lokalna vlast se bavi izmeštanjem i podizanjem spomenika, naveo je Pavlovski.

- Iskoristio bih ovu priliku i da najavim osnivanje Omladinskog kluba Nove stranke u Pančevu, kao i da svim građanima našeg grada čestitam novogodišnje praznike! Uveren sam da će nam Nova 2016. doneti bolji i kvalitetniji život nakon što se na lokalnim izborima rešimo katastrofalne naprednjačke vladavine – poručio je Pavlovski.

 

 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close