Pančevo: Odata počast borcima protiv fašizma

Pančevo: Odata počast borcima protiv fašizma

Gradski odbori Nove stranke i Demokratske stranke Pančevo odali su 6. oktobra počast borcima koji su svoje živote dali za oslobođenje Pančeva od fašizma. Ovaj dan se ne sme zaboraviti jer na današnji dan 1944. godine Pančevo bilo oslobođeno od fašizma i nacizma što je bila ogromna pobeda, sreća i nada stanovnika našeg grada. Venac na spomen – obeležje zajedno su položili Svetlana Došen, potpredsednica GO Nove stranke Pančevo i Miloš Marković, potpredsednik DS Pančevo.

- Dodatna asocijacija je 6. oktobar 2000. godine koji se nažalost nije dogodio, te je najblaže rečeno, Pančevo ponovo prekriveno hodrama primitivizma i ostacima Miloševićevog režima, koji zavodi strahovladu uništavajući svaki demokratski potencijal i oduzimajući čoveku jedno od njegovih osnovnih prava a to je pravo na slobodu. Sa druge strane, oni stvaraju privid vladavine prava i neizmerne tolerancije kojih u ovom gradu i u državi nema - navela je Katarina Dragićević, portparolka Gradskog odbora NOVE Pančevo.

- Na današnji dan pre 73 godine uz pomoć sovjetske crvene armije koju je predvodio komandant Vasilij Filipovič Margelov naš grad je oslobođen od fašizma i nacizma. Danas smo sa predstavnicima Nove stranke položili venac na spomen - obeležja narodnih heroja Olge Petrov, Marka Kulića i Stevice Jovanovića u znak sećanja na sve ljude koji su dali svoje živote da bi mi danas živeli u miru i slobodi, bez obzira na to što je sloboda kao jedno od osnovnih demokratskih načela pretrpela određeni stepen deformacije posredstvom vladavine Srpske napredne stranke, zaključio je Miloš Marković, potpredsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Pančevo.

Počast palim borcima, koji su učinili mnogo za naš grad, jer je Pančevo zahvaljujući njima oslobođeno od fašizma.

mm

Press služba

Povezane vesti

Ostavi komentar

Zatvori