Pančevo: Vlast nastavlja zbrinjavanje partijskih vojnika u javnom sektoru

Pančevo: Vlast nastavlja zbrinjavanje partijskih vojnika u javnom sektoru

Osvrćući se na izjavu koju je dao gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov o višku zaposlenih u javnom sektoru, pančevački odbor Nove stranke zahteva tačnu informaciju gde je zaposleno 2.500 radnika u javnom sektoru u Pančevu, u kojim preduzećima i na kojim radnim mestima. Da li ta radna mesta odgovaraju specifikacijama koje iziskuju data preduzeća? Postoji osnovana sumnja da na administrativnim poslovima radi daleko više radnika nego što je to zaista potrebno, a postavljamo pitanje da li je bilo zapošljavanja stranačkih kadrova u javnom sektoru i nakon 1. januara 2014, od kada važi Uredba o zabrani zapošljavanja u javnom sektoru koju je donela Vlada Aleksandra Vučića.

 

I sam gradonačelnik priznaje da 263 lica zaposlena u Gradskoj upravi predstavljaju maksimalan dozvoljen broj zaposlenih. To je očigledan rezultat prakse vladajuće koalicije zapošljavanja stranačkih kadrova. Prema njegovoj izjavi, oko 80 zaposlenih predstavlja višak u pančevačkom javnom sektoru. Međutim, ono što je krajnje indikativno i na šta Nova stranka želi da skrene pažnju, jeste način na koji se vladajuća koalicija u Pančevu „oslobađa“ tog viška.

 

Naime, umesto da se pošteno reše svog, uglavnom nestručnog, stranačkog kadra pozapošljavanog u proteklom periodu, naprednjaci koriste privatizaciju RTV Pančevo i činjenicu da se od 63 zaposlena, 57 prijavilo za otpremnine. Takoreći, jednim udarcem ubijaju nekoliko muva. Na taj način spasavaju 57 svojih stranačkih vojnika u javnom sektoru, novi vlasnik televizije (očigledno blizak vlastima) dobija svega šest zaposlenih o kojima treba da brine, a sav teret otpremnina umesto na njega pada na budžet. Takođe, bivši radnici RTV Pančevo imaju mogućnost da se ponovo vrate na svoja radna mesta, ovog puta u privatnom sektoru.

 

Dakle, SNS i koalicija u Pančevu, baš kao i na republičkom nivou, ponovo ne sprovode nikakve korenite promene, već samo kozmetičke. Naravno, uvek na teret građana, poreskih obveznika.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close