Pavićević u razgovoru sa Valjevcima

Pavićević u razgovoru sa Valjevcima

Narodni poslanik i zamenik predsednika Nove stranke Vladimir Pavićević posetio je Valjevo u sklopu akcije „Pitajte poslanika“, te razgovarao sa građanima o problemima koji ih muče, ali i predlozima za njihovo rešavanje.

 

Tokom razgovora sa Valjevcima, Pavićević je istakao da je izuzetno važno uspostaviti direktnu komunikaciju između građana i njihovih predstavnika u Narodnoj skupštini, jer je jedino na taj način moguće evidentirati one goruće probleme, a potom se u parlamentu zalagati za njihovo rešavanje. On je istakao da su mu se Valjevci uglavnom žalili na tešku ekonomsku situaciju, nedostatak posla ili, pak, izuzetno niske plate, ali i na loš zdravstveni sistem. Tim povodom je ukazao i da je Nova stranka izradila svoj Program reformi u oblasti zdravstva koji „predstavlja pravi zaokret u odnosu na aktuelni sistem, i kojim se predviđa uvođenje besplatne primarne zdravstvene zaštite za sve“.

 

- Primetno je da su građani uglavnom izgubili poverenje u politiku i političare, što je očekivano jer su mnogi bili iznevereni, a onda i razočarani. Slušali su jedno, a dešavalo im se nešto sasvim drugo. Mi moramo da menjamo pristup politici, odnosno da politiku vratimo na ono što je nekad bila i što treba opet da bude, a to je zajedničko rešavanje problema – rekao je Pavićević i dodao da su politici potrebni novi ljudi, odnosno da se unese „svežina i kroz ljude i kroz ideje, vrednosti, mišljenja i njihova sučeljavanja“.

 

 

 

mm

Press služba

Povezane vesti

Ostavi komentar

Zatvori