Petričić: U Slobodnu zonu dolazim iz sopstvene savesti i obaveze

Petričić: U Slobodnu zonu dolazim iz sopstvene savesti i obaveze

Karikaturista Dušan Petričić bio je večeras gost tzv. Dnevnika slobodne Srbije, koji je organizovan u okviru 24-časovnog dežurstva Nove stranke u Slobodnoj zoni.

Petričić je sa žaljenjem konstatovao da mu je, kao karikaturisti, najveću pažnju privukla vest o sastanku Aleksandra Vučića sa patrijarhom i vladikom, ali i zaključio da je to dokaz da smo „dobili sendvičarsku crkvu“.

„Zanimljivo mi je što je Slobodna zona primila ovoliko ljudi, neki čak moraju i da stoje napolju. Ali osnovno zadovoljstvo im je što ne moraju da gledaju drugi Dnevnik RTS-a. Ja nikada nisam bio vernik, ali sam poštovao Crkvu i religiju, kao i sve ljude koji se sa pravim stavom bave njom. Konačno smo došli do toga da ova Crkva i ovaj patrijarh na jedan krajnje neprimeren način komuniciraju sa ovom krajnje neprimerenom vlašću. Konačno imamo totalnu konfuziju – patrijarha koji podržava Vučića u nečemu što on hoće, odnosno neće, da uradi, i u toj potpunoj konfuziji je logična informacija koja se danas pojavila kako je Crkva dobila dodatnih 30 miliona“, objasnio je on.

Petričić je u nastavku istakao i da je šator u Slobodnoj zoni metafora onoga što se mesecima događa u Srbiji, te je, kao takav, i te kako značajan.

„Kada pričam o protestima, mislim da je veoma važno da se oni nastave i u tom smislu je ovaj šator mnogo važan. Ja ovde dolazim iz sopstvene savesti i obaveze prema samom sebi, jer kada konačno shvatimo da je pošten i čestit odnos prema sebi jedini pravi i istinit korak ka angažovanju velikog broja ljudi, onda smo postigli pravi cilj“, ukazao je ugledi karikaturista.

Kompletan snimak gostovanja Dušana Petričića u Dnevniku slobodne Srbije možete pogledati na linku u nastavku:

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close