Petrović: Odgovornost na liderima opozicije!

Petrović: Odgovornost na liderima opozicije!

Potpredsednica Nove stranke Mira Petrović ocenila je da pobeda nad totalitarnim režimom zahteva snažan opozicioni front, ali da okosnica udruživanja mora da bude vrednosno neupitan i konkretan akcioni plan koji će Srbiju vratiti na put razvoja.

Kako je navela, lideri opozicionih organizacija moraju da budu svesni odgovornosti i težine zadatka koji je pred njima, jer koketiranje sa neprincipijelnim politikama i demagoškim parolama, a što jeste specijalnost režima, može izazvati kontraefekat i biračko telo još više gurnuti u apstinenciju.

„Koliko god cilj svih nas u opoziciji bio isti – a to je smena pogubne vlasti - mora se imati u vidu i konsolidacija biračkog tela. To znači da udruživanje u saveze i formiranje opozicionog bloka treba da bude zasnovano na bar minimumu razumnih i razumljivih principa koji nas povezuju. Srbiju moramo da vratimo na evropski put razvoja, zaustavitmo dalje propadanje institucija sistema i uspostavimo vladavinu prava i građanskih, medijskih i verskih sloboda. Naša zemlja mora postati komforan dom za sve svoje građane“, poručila je Petrović.

Petrović je istakla i da je zabrinjavajuća rehabilitacija ratnohuškačke retorike i jezika mržnje koji Vučićev režim generiše, između ostalog, i preko „podmetnutih opozicionara“. To, navela je ona, mora biti bespogovorno osuđeno i odbačeno od svakog pojedinca sa zdravim razumom i iskrenim opozicionim usmerenjem.

„Rečnik 90-ih i ratnohuškačka politika moraju da ostanu u 90-im, nedopustivi su u koncepciji razvoja modernog civilnog društva kome težimo“, zaključila je potpredsednica Nove stranke.

mm

Press služba

Ostavi komentar

Zatvori