Petrovićeva na Sretenje: Dužnost nam je da se izborimo za Srbiju na pravom putu

Petrovićeva na Sretenje: Dužnost nam je da se izborimo za Srbiju na pravom putu

Danas je Sretenje, dan kada obeležavamo Dan Državnosti i dan Ustavnosti, ali je i dan sećanja na veliku bitku, Mišarski boj, koja se odigrala na Mišaru pored Šapca, predvođena hrabrim Karađorđem. Bitka se vodila od 13. do 15. avgusta 1806. godine.

Tom prilikom, potpredsednica Nove stranke Mira Petrović podsetila je da je ovo jedna od najvećih pobeda srpskih ustanika tokom Prvog srpskog ustanka.

"Pale su mnoge žrtve, proliveno je mnogo krvi i izvojevana velika i značajna pobeda srpske vojske nad znatno brojnijom i moćnijom silom Osmanskog carstva, turskom vojskom. Bila mi je velika čast da prisustvujem polaganju venaca i da se poklonim senima naših predaka, naših junaka koji su prolili krv i dali svoje živote za budućnost Srbije i njenu slobodu. Verujem da nisu mogli zamisliti Srbiju kakvu imamo danas. Imajući u vidu da nam se država sve više urušava i da tonemo kao društvo svakoga dana sve više i sve dublje, kada se Ustav krši na svakom koraku, dužnost nam je da se nesebično založimo za izgradnju institucija sistema i izborimo za Srbiju na pravom putu", poručila je ona.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close