Pitanja za Vladu: Tajna pljačka javne imovine

Pitanja za Vladu: Tajna pljačka javne imovine

Narodni poslanik i predsednik Nove stranke danas je u Narodnoj skupštini uputio pitanja članovima Vlade Srbije: Po kom ovlašćenju se potpisuju tajni ugovori za javnu imovinu, gde su informacije o ubistvu Olivera Ivanovića, obećane pre dve nedelje? Da li se preko Nacionalne službe zapošljavaju članovi internet tima SNS u Paraćinu?

Tajni ugovori o javnoj imovini

Živković je upitao predsednicu Vlade i nadležne ministre po kom osnovu je Vlada Srbije potpisala tajni sporazum sa izvesnom francuskom kompanijom o koncesiji za Aerodrom Nikola Tesla.

„Koji član Ustava ili zakona ovlašćuje bilo koga u Srbiji da potpisuje tajne ugovore kada je u pitanju javna imovina? Da li je to deo projekta da se zajedno sa koncesijom za prištinski aerodrom uništi niški aerodrom, i to iz sitnosopstveničkih interesa neke kompanije i vrha srpske vlasti koju predstavlja Aleksandar Vučić?

Tvrdilo se da je neophodno da se niški aerodrom preuzme kako bi mogao da se finansira, pomaže, razvija... Zašto se onda u vlasništvo Republike Srbije ne prenese i banjalučki aerodrom, pošto je nadležna ministarka za saobraćaj rekla da će taj aerodrom biti pod subvencijama srpske Vlade?“

Preko javnih radova, SNS internet tim plaćen za partijske poslove

Živković je imao pitanja i za ministarku pravde Nelu Kuburović i ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića.

"Da li je tačno da je Nacionalna služba za zapošljavanje odobrila fiktivna radna mesta na javnim radovima za preduzeće „Eurolin“ u Paraćinu, za aktiviste SNS koji rade kao „internet tim“ u povereništvu SNS u Paraćinu, a koji zapravo uopšte ne idu na posao u „Eurolin“, nego sede u povereništvu SNS?

Da li je ministru poznato da povereništvo SNS i firmu „Eurolin“ vode Radiša Savić i Milan Ilić, koji su sada i odbornici SNS?

Da li je ministru poznato da je Milan Ilić, koji je zvanično poverenik SNS i odgovorno lice „Eurolin“ iz Paraćina u dokumentaciji KRIK-a, koja je javno dostupna, označen kao pravosnažno oduđeno lice u aferi rudnika u Resavici, zato što je prema ovoj dokumentaciji podmićivao, sada već pravosnažno na višegodišnju zatvorsku kaznu osuđenog, direktora rudnika?

Da li je zakonito da Nacionalna služba za zapošljavanje ne kontroliše rad radnika na javnim radovima, da odobrava javne radove za preduzeća koja šalju radnike da rade u stranci, i za preduzeća koja vode pravosnažno osuđena lica pred tužilaštvom za organizovani kriminal, a kakav je, prema javno dostupnoj dokumentaciji, Milan Ilić, poverenik SNS u Paraćinu."

Zašto se i dalje ćuti o ubistvu Olivera Ivanovića?

"Danas je tačno mesec dana kako je Vučić rekao da će za dve nedelje naše službe izaći sa informacijama o ubistvu Olivera Ivanovića.

Gde su te informacije?

Da li je bilo ko uradio bilo šta na otkrivanju razloga, izvršilaca i nalogodavaca ubistva, ili je država svoj posao završila još onda kada je stvorila atmosferu u kojoj je za pojedine Oliverova likvidacija postala prihvatljiva? Takvu atmosferu smo imali i pre 15 godina, u slučaju Zorana Đinđića, u tom momentu predsednika Vlade", podvukao je Živković.

Kažnjava li se reditelj predstave "Lift - Slobodan šou"?

"Pitam ministra kulture: da li je gledao predstavu „Lift – Slobodan šou“, Narodnog pozorišta iz Prištine?

I da li je tačno da je pokrenut postupak kazne reditelja te predstave, zato što je pozvao vrh srpske vlasti – predsednika države, premijerku, ministre – na premijeru te predstave u Gračanici, održanoj pre mesec dana?

Sinoć sam gledao tu predstavu i preporučujem je svima onima koji žele da se upoznaju sa jednim umetničkim viđenjem jednog mračnog dela srpske prošlosti", poručio je Živković.

mm

Press služba

Leave a Reply

Close