Plagijatori ponovo prevarili prosvetare

Plagijatori ponovo prevarili prosvetare

Vlada Srbije grubo je zgazila dogovor sa prosvetnim radnicima, prekršivši obećanje o povećanju plata od 14,6 odsto, čime je još jednom jasno pokazala svoj stav prema obrazovanju uopšte.

Nova stranka konstatuje da se ništa drugo i nije moglo očekivati od vlasti koja je kao uzor postavila kupovinu diploma, plagiranje doktorata i naučnih radova i zapošljavanje po rođačkim i kumovskim linijama. Ipak, ono što posebno zabrinjavanja jeste to što ni minimum poštovanja prema prosvetarima nije pokazan, te su oni iz medija saznali za usvajanje Zakona o budžetu za 2019. godinu, kojim je zaposlenima u prosveti predviđeno povećanje od svega devet odsto.

Takođe, pomenutim je dalje ugrožen ne samo socijalni dijalog, već, pre svega, obrazovanje naše dece, jer članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije u prepodnevnoj smeni sada štrajkuju u preko 500 škola u Srbiji, skraćenjem časova na pola sata.

NOVA stoga još jednom izražava snažnu podršku prosvetnim radnicima da istraju u svojim zahtevima, a vladajućim strukturama obećava da će ovakav nemar prema kvalitetu obrazovnih temelja, kao i svim ostalim nivoima kulturnih i ekonomskih činilaca jedne države, zasigurno biti kažnjen na prvim sledećim izborima.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close