Plamen u Nišu odneo prvu žrtvu! ILI HAPSITE ILI ODLAZITE!

Plamen u Nišu odneo prvu žrtvu! ILI HAPSITE ILI ODLAZITE!

Niš – grad poznat po svojoj gostoljubivosti, po Tvrđavi, po Ćele-kuli, po Medijani, po tome što je mesto rođenja Konstantina Velikog, po svojoj istoriji zapisanoj u najstarijim knjigama… postao je grad poznat samo po haosu na svojim ulicama i danas izgleda kao tokom 90-ih kada su kriminalci i njihov teror bili deo svakodnevice.

Mesec dana. Jedan grad. Sedam paljenja automobila. Jedna žrtva.

Pre tačno mesec dana Gradski odbor Nove stranke u Nišu zatražio je od PU Niš i pravosudnih organa da privedu i kazne one koji su palili automobile u Nišu. Aktuelni režim ponovo je okupiran sopstvenim interesima i koruptivnim nagonima i dalje nastavlja da najgrublje ugrožava bezbednost svih građana. Posle sedam paljevina automobila i jedne žrtve, nema ni privedenih ni osumnjičenih lica.

Najstrašnije je što zvaničnih odgovora nema. Svi nadležni ćute. Predsednik Srbije je, prilikom posete Nišu 17. decembra, odgovorio sledeće: "Ne bih da ulazim sad u to da pričam... Znate, ’ugroženi ljudi iz moje stranke, pa to se... neko iz drugih stranaka, ili iz ove stranke, suprotstavljenog krila. Ne mogu da govorim ništa dok policija ne ustanovi. Kad ustanovi pred sudove, odgovornost i u zatvore. Kraj priče." Nije kraj priče! Ovakvo stanje u Nišu više se ne može tolerisati. Niš je postao opasno mesto za život.

Zahtevamo smenu čelnika PU Niš, pozivamo na odgovornost direktora policije koji nema hrabrosti da zaustavi teror i mafijaške obračune na niškim ulicama i apelujemo na nadležnog ministra Stefanovića da prestane da se bavi beogradskim izborima dok Niš gori, te da odgovorne smeni.

 

Gradski odbor Nove stranke Niš

 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close