Pobedili smo pre 22 godine, pobedićemo ponovo

Pobedili smo pre 22 godine, pobedićemo ponovo

Na dan kada se navršavaju 22 godine od pokušaja krađe na lokalnim izborima koji su doveli do tromesečnih demonstracija i konačnog trijumfa opozicije, Gradski odbor Nove stranke Niš podseća građane na duh jedinstva i demokratije koji je svojevremeno oslobodio Srbiju mraka autokratije.

Niš je tada pokazao da poseduje ogromnu energiju i želju da bude normalan grad u demokratskoj zemlji sa evropskim uslovima za život. Tadašnji protest nije bio samo protest za priznavanje izbornih rezultata, već i jasna poruka građana režimu Slobodana Miloševića da ne žele da žive u takvoj državi. Podsećajući da su Nišlije, predvođene današnjim predsednikom NOVE Zoranom Živkovićem, danonoćno branile izbornu volju građana, GO Niš sa žaljenjem primećuje da su atmosfera u gradu i čitavoj državi više od dve decenije kasnije u nekim segmentima i gore nego u vreme socijalista.

Upravo zato samo snažna, beskompromisna, neumorna i istinski demokratska opozicija ponovo mora i može povesti borbu za oslobođenje od naprednjačkog režima i totalitarizma oličenog u Aleksandru Vučiću, dok Srbija ponovo ne bude na putu sa kojeg je nažalost skrenula još krajem 2003. godine. Nova stranka poziva Nišlije da se još jednom ujedine i, kao i pre 22 godine, učine da njihov grad ponovo bude ponosni predvodnik borbe i vesnik demokratskih promena.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close