Podići spomenik Siniši Mihajloviću pored stadiona FK „Vojvodina“

Podići spomenik Siniši Mihajloviću pored stadiona FK „Vojvodina“

Podići spomenik Siniši Mihajloviću pored stadiona FK „Vojvodina“

U petak, 16. decembra 2022. godine, napustila nas je naša fudbalska i trenerska legenda Siniša Mihajlović. Najbolji izvođač slobodnih udaraca od kada postoji fudbal i neko zbog koga su deca podizala kragne na svojim majicama i košuljama.

Iz Borova je došao u FK „Vojvodinu“ iz Novog Sada i sa sjajnom generacijom „Voše“ osvojio za sada poslednju titulu prvaka države 1989. godine. Ta titula je i dan-danas najveći uspeh novosadskog fudbala. Siniša Mihajlović je zadužio ovaj grad na jedan specifičan način – on je odabrao Novi Sad i stadion „Vojvodine“ kao mesto na kom će se oprostiti od igračke karijere. Uspeo je da okupi velike sportske zvezde tog vremena na jedno mesto i da bar na jedan dan Novi Sad bude centar sportskog sveta. Njegova oproštajna utakmica se i dan-danas prepričava po ulicama našeg grada. Taj dan će ostati večno zapisan u istoriji Novog Sada.

Nakon „Vojvodine“, sportski put ga je odveo u „Crvenu zvezdu“, „Romu“, „Sampdoriju“, „Lacio“ i „Inter“. Za reprezentaciju je odigrao 63 meča i postigao 10 golova. Trenirao je kao pomoćni trener „Inter“, a kao glavni trener „Bolonju“, „Kataniju“, „Fiorentinu“, reprezentaciju Srbije, „Sampdoriju“, „Milan“, „Torino“, „Sporting“ Lisabon i „Bolonju“.

Gradski odbor Nove – Da se struka pita Novi Sad ovim putem sugeriše vlastima da podignu spomenik Siniši Mihajloviću pored stadiona „Vojvodine“. Siniša je neko ko je taj spomenik zaslužio. On je neko čije ime mora biti večno zapisano i zapamćeno u Novom Sadu i Srbiji.

Aleksandar Maksimović, predsednik Gradskog odbora Nove D2SP

Ilić

Related Articles

Leave a Reply

Close