Podneta Inicijativa za zabranu rada Nacionalnog srpskog fronta

Podneta Inicijativa za zabranu rada Nacionalnog srpskog fronta

Narodni poslanici Nove stranke Marinika Tepić i Zoran Živković podneli su Inicijativu republičkom javnom tužiocu Zagorki Dolovac za podnošenje predloga za zabranu rada Nacionalnog srpskog fronta (NSF), jer ova organizacija u svom delovanju propagira rasnu, versku i nacionalnu mržnju i poziva na oružanu pobunu.

Jedan od istaknutih članova NSF, Zoran Buljugić je na javnoj tribini NSF, dostupnoj na: https://www.youtube.com/watch?v=NXfg5ivPOmo, izrekao sledeće: "...400.000 migranata sa Bliskog istoka koji će predstavljati veliki problem jer se neće baviti ničim do razmnožavanja, širenja islama i prodaje droge". Zaključio je: "Dobrota ne ide bez mudrosti. Dobrota podrazumeva otpor, pa čak i oružani otpor ovim uljezima koji pokušavaju da tradicionalno stanovništvo Evrope istrebe ili pretope", pozivajući time na oružani obračun sa migrantima u Srbiji. Sadržina internet stranice NSF obiluje sličnim sadržajima.

Kako se navodi u Inicijativi, najfrekventniji saradnici NSF jesu Nik Grifin, DŽim Douson i Udo Fojgt. Prva dvojica su članovi ultra-desne Britanske nacionalne partije (BNP), a treći nekadašnji predsednik, a sada član Nacional-demokratske partije Nemačke. Nik Grifin je pred britanskim sudom 1998. godine bio osuđen zbog objavljivanja pisanog materijala sa rasističkim porukama. Grifin i Douson su poznati kao negatori holokausta i lica koja šire islamofobiju. Oboma je 2017. godine  zabranjen ulazak u Mađarsku – Grifinu kao licu koje „predstavlja pretnju za nacionalnu bezbednost, a Dousonu kao „nepoželjnom licu“. Uprkos tome, Miša Vacić, nekadašnji savetnik u Kancelariji za KiM, čije se delovanje može povezati sa NSF, doveo je Grifina i Dousona u službene prostorije Vlade Republike Srbije – Kancelarije za Kosovo i Metohiju, u Palati Srbija, čime je javnosti Srbije stavljeno do znanja da su ova lica, kojima je zabranjen ulazak u susednu zemlju, poželjni u Srbiji i slobodni da, u nejasnom svojstvu, posećuju sedište najvišeg organa vlasti u Republici Srbiji.

 

Prilog: Inicijativa za podnošenje predloga za zabranu rada NSF (pdf)

 

Podsetimo i da je Marinika Tepić pre mesec dana otvorila ovu temu u Narodnoj skupštini, uputivši pitanje direktoru Kancelarije za KiM, ministru unutrašnjih poslova, direktoru BIA i drugim državnim organima kakva su njihova saznanja o kretanju Džima Dousona po Srbiji, kao i o njegovim „donacijama srpskim manastirima na Kosovu“ (opširnije: https://novastranka.rs/sta-radi-fasista-dzim-douson-u-srbiji-ko-ga-stiti/). Kako je tada navela, Douson se javno hvali svojim donacijama koje, sudeći po fotografijama, ne sadrže ni hranu, ni lekove, ni higijenska sredstva, već više liče na duge i kratke cevi“, a fotografisane sveštenike potpisuje kao „ratne sveštenike“.  Od tada, Tepić je meta organizovane hajke ekstremnih desničara koja je nedavno kulminirala i otvorenim pozivom na njeno ubistvo (opširnije: https://novastranka.rs/prijava-policijii-zbog-pretnji-poziva-na-ubistvo-marinike-tepic/).

 

mm

Press služba

Ostavi komentar

Zatvori