Podrška Južnim vestima: Pritisci vlasti na medije sve brutalniji

Podrška Južnim vestima: Pritisci vlasti na medije sve brutalniji

Da se prsten autoritarizma vlasti Aleksandra Vučića i njegovih satrapa sve više steže dokaz je još jedan u nizu pritisaka na medije, ovoga puta protivzakonitim atakom na novinara Južnih vesti od kojeg je policija zahtevala da otkrije izvor svojih tekstova.

Nakon serije reportaža u kojima su razotkrivene malverzacije u niškoj opštini Medijana, policija je privela novinara po prijavi opštinskog PR-a, da bi potom od njega zahtevala da otkrije ono što je u zakonima svih modernih zemalja medijska svetinja. Ovim je nastavljena praksa gaženja i gušenja novinarskih sloboda sa isključivo jednim ciljem – da se svi mediji stave pod kontrolu jednog čoveka i postanu oruđe u širenju njegove propagande i jednoumlja.

Nova stranka pruža punu podršku Južnim vestima da nastave sa profesionalnim obavljanjem svog posla, a građane još jednom poziva da se odupru talasu sistematskog uništenja naše države. Prva prilika za to jesu protesti u Beogradu predstojeće subote, kao i izbori pred nama, kada ćemo svi zajedno ovakve pokušaje gušenja ne samo nezavisnosti medija, već i slobode mišljenja zauvek poslati gde im je i mesto -  na smetlište istorije.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close