Podrška učešću pripadnika Vojske Srbije u multinacionalnim operacijama

Podrška učešću pripadnika Vojske Srbije u multinacionalnim operacijama

- Nova stranka i ja lično podržavamo učešće pripadnika Vojske Srbiju u mirovnim i humanitranim misijama svuda po svetu. Naša vojska zna to da radi i dobro je da se to iskoristi u jednu svrhu koja ima međunarodni karakter i human cilj koji treba da dovede do toga da mnogi ljudi u svetu imaju manje patnje no što bi imali da tu nisu prisutne mirovne snage – rekao je narodni poslanik Zoran Živković na današnjoj skupštinskoj sednici na kojoj se raspravljalo o Predlogu odluke o učešću pripadnika Vojske Srbije u multinacionalnim operacijama u ovoj godini i godišnjem planu upotrebe Vojske Srbije i drugih snaga odbrane u multinacionalnim operacijama.

Živković je takođe istakao da je on lično 2003. godine obnovio razgovore o učešću pripadnika naše vojske i policije u međunarodnim operacijama pod mandatom Ujedinjenih nacija. To je tada, naveo je on, predstavljeno kao jeres i dobro je za Srbiju što su isti oni koji su tu inicijativu tada napadali, danas na strani tog projekta.

- Naša vojska često je tema nekakvih patetičnih, tužnih ili preterano veselih priča. To je uvreda za oficire i pripadnike Vojske. Naši oficiri znaju svoj posao i nisu im potrebne nikakve gusle, ni narodni pevači ni rijaliti programi da bi digli njihov značaj. Vojska je potrebna svakoj državi, a protiv sam toga da ponovo bude uvedeno redovno služenje vojnog roka. To nije pitanje novca, već potrebe. Dakle, neophodno je izvršiti bezbednosnu proveru odbrane zemlje i utvrditi da li je to nama potrebno ili ne – rekao je Živković.

Lider NOVE takođe je upitao prisutnog ministra odbrane Zorana Đorđevića koje je njegovo mišljenje o tome što se bezbednošću premijera premijera bavi vojska, budući da je prirodnije da se time bave policija i civilne službe.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close