Pohlepna novosadska vlast devastira zelenu površinu i bezbednost u Bulevaru oslobođenja

Pohlepna novosadska vlast devastira zelenu površinu i bezbednost u Bulevaru oslobođenja

Nova stranka Novi Sad pruža snažnu podršku svojim sugrađanima da istraju u borbi za očuvanje identiteta našeg grada i svog komšiluka u Bulevaru oslobođenja, gde je planirana izgradnja poslovne zgrade sa podzemnom garažom koja će u potpunosti promeniti kvalitet života. 

Naime, sadašnja zgrada je izgrađena još 1968. godine, a u njoj je čak 270 stanova gde živi skoro 2.000 ljudi. Ispred se nalaze plato za odmor i igru, kao i zelena površina sa drvećem, ali atraktivna lokacija je evidentno mamac za pohlepe lokalne vlasti koje su se na istu namerile prvi put još 2007. godine, da bi sada rešile da je u potpunosti uzmu pod svoje, ne mareći za sve one koji su svoje domove i svakodnevicu gradili upravo na ovom novosadskom bulevaru. Borba hrabrih Novosađana koji su protestima, peticijama i uz pomoć medija uspeli tada da spreče otimanje zemlje traje i do danas, uz isticanje činjenice da se na dubini od 4 metra nalazi voda koja bi, usled potkopavanja temelja, napravila ozbiljan problem, jer bi zidovi zgrade popucali.

NOVA Novi Sad upozorava javnost da gradska vlast i novi investitor nimalo ne mare zbog toga što će, u uslovima gradnje novog poslovnog centra, zarad obezbeđenja prostora za mehanizaciju biti zauzeta sva dosadašnja parking mesta, posečeno drveće i devastirane plato za igru i odmor.

U maniru aktuelnog režima koji očigledno prirodu svuda po Srbiji vidi kao svog najvećeg neprijatelja, ne samo što će građanima biti uništena jedna od retkih zelenih površina koje gradovima ionako nedostaju, već će biti onemogućen i prilaz vatrogasnim i kolima Hitne pomoći, čime je i bezbednost naših komšija dovedena u pitanje.

Nova stranka Novi Sad zato upozorava nadležne da se ne igraju životima sugrađana, od kojih nema i ne sme biti ništa preče, dok na javnost apeluje da im zajedno pružimo istrajnu podršku da pobede u svojim nastojanjima da sačuvaju svoj grad, jer on i pripada isključivo njegovim građanima. 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close