Pojačanje Nove stranke u Opštini Vračar

Pojačanje Nove stranke u Opštini Vračar

Nova stranka je na današnjoj konferenciji za medije objavila da je, pristupanjem Novoj aktuelnog člana Veća GO Vračar Nebojše Milićevića i odbornika SO Vračar Igora Mušića, ušla u vršenje vlasti u ovoj beogradskoj opštini, te da će nastaviti da deluje kako bi Vračar ostao ono što je do sada i bio – bastion demokratije. 

 

Novi članovi Nove stranke Milićević i Mušić složili su se da su NOVOJ pristupili jer su upravo ovu stranku prepoznali kao onu koja se najdoslednije bori za demokratske principe i vladavinu prava.

- Moje političko delovanje u Novoj stranci predstavljaće kontinuitet moje borbe za ideje i vrednosti moderne Srbije u kojoj se, pre svega, poštuju građani, a za koje se narodni poslanici NOVE svakodnevno bore, kako u parlamentu tako i van njega – rekao je Milićević, inače po struci inženjer elektrotehnike koji već punu deceniju aktivnim političkim angažmanom brani vrednosti za koje se zalaže.

Odbornik u Skupštini opštine Vračar Igor Mušić istakao je da će nastaviti da se bavi lokalnim problemima i održavanjem svakodnevnih kontakata sa građanima, te da će takvim delovanjem doprineti tome da NOVA spremno dočeka izbornu trku i sa uspešnim rezultatima dođe do cilja. Mušić, po struci diplomirani socijalni radnik koji je trenutno na master studijama na Pravnom fakultetu, dodao je i da je NOVU izabrao jer je najbliskija vrednostima čijem ostvarenju on svojim političkim delovanjem stremi još od svoje sedamnaeste godine.

Poželevši dobrodošlicu novim članovima, predsednik Opštinskog odbora NOVE Vračar Predrag Miletić ocenio je da je „ovakvo pojačanje pravi dokaz da Nova stranka vodi doslednu politiku, kako na globalnom tako i na lokalnom nivou, i da će u tom pravcu i nastaviti kako bi očuvala Vračar kao uporište demokratskih vrednosti, što je i bio tokom poslednjih 25 godina“.

Govoreći o predstojećim izborima, predsednik Nove stranke Zoran Živković istakao je da premijer Aleksandar Vučić nema hrabrosti da raspiše parlamentarne izbore, jer zna da su lokalni i pokrajinski izbori prvi politički šamar koji će dobiti, istovetan onom koji je Slobodan Milošević dobio 1996. godine:

- Vučić se nada da će taj šamar uspeti da amortizuje i ostane na nogama, a mi ćemo pokušati da ga politički nokautiramo. Siguran sam da nema hrabrosti da rizikuje mesto i fotelju premijera i vlast koju ima.

On je dodao i da izbori za lokalne samouprave, ako se poštuje zakon, ne bi trebalo da budu održani pre proleća i da je tada celishodno organizovati i pokrajinske izbore, a „najave da će Vučić odluku o izborima doneti krajem septembra, jesu samo bezuspešni pokušaj plašenja opozicije“.

- Kakvi god i kad god izbori da se raspišu, mi ćemo ih spremno dočekati. Obećavamo da će Nova stranka sprečiti dalje razaranje Srbije i u tom cilju će napraviti dobru koaliciju sa potencijalnim partnerima. Tokom narednih dana finalizovaćemo dogovore. Takođe poručujemo da se zaludni ljudi manu promišljanja šta je levica, a šta desnica u Srbiji, već da se fokusiraju na problem, a jedini problem je do sada najgora, korumpirana vlada! Umesto toga, Srbija zaslužuje mnogo bolje – poručio je lider NOVE.

 

 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close