Poklanjanje niškog aerodroma, nastavak najgore centralizacije!

Poklanjanje niškog aerodroma, nastavak najgore centralizacije!

Odluka gradske vlasti da niški Aerodrom „Konstantin Veliki“ ustupi Republici Srbiji bez ikakve naknade, predstavlja najgrublji vid centralizacije.

Skandalozno je što direktor niškog Aerodroma Vladica Đurdanović mesecima glumi fikus i ćuti dok se raspravlja o budućnosti Aerodroma, a glavnu reč prepusti ozloglašenom funkcioneru SNS i direktoru RRA “Jug” Bojanu Avramoviću, čuvenom po izjavi “Nišlije štetne po državu” i koji nije zaposlen u niškoj vazdušnoj luci. Rezultat takvog sramotnog odnosa prema imovini Nišlija, jeste preporuka Vlade Republike Srbije da Aerodrom bude poklonjen, koju je Gradsko veće danas jednoglasno usvojilo.

Gradski odbor Nove stranke u Nišu poziva rukovodstvo Grada na odgovornost i zahteva od gradskih odbornika da postupe u interesu građana i sramotnu odluku ne usvoje na narednoj sednici.

Takođe, ukoliko postoje ikakvi, od najvišeg državnog interesa razlozi da niški aerodrom bude u vlasništvu države, a da njime upravlja Vlada, zahtevamo od Vlade da ne otima, već da aerodrom kupi, i to po tržišnoj ceni. Verujemo da to neće biti problem, budući da se predsednica i članovi Vlade svakodnevno hvale suficitima u republičkoj kasi.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close