Pomoć od 7.000 dinara za prosvetne radnike velika sramota

Pomoć od 7.000 dinara za prosvetne radnike velika sramota

Narodni poslanik i predsednik Nove stranke Zoran Živković je, komentarišući danas Predlog dopuna Zakona o budžetu, ocenio da je jednokratna pomoć od 7.000 dinara za prosvetne radnike velika sramota.

 

Živković je poručio da su vladine mere sramne, budući da je iznos koji će biti izdvojen za prosvetare oko jednu milijardu dinara, odnosno osam miliona evra, a što je za 50 odsto više od pomoći koju je Vučić juče odlučio da da Srebrenici "kako bi oprao neke grehe iz prošlosti".
- Pitanje je zašto ta pomoć nije data i radnicima u zdravstvu, da li misle da su medicinske sestre i lekari zadovoljni svojim platama. Ovo je zakon koji je nepravedan, nezakonit u odnosu na budžet... samo verifikacija da "sultan" Vučić Aleksandar zadovolji potrebu svoje skupštinske većine - kazao je Živković.

On je rekao i da je sve to "farsa koja ne sme da ostane bez odgovora, ali je pitanje na prosvetnim radnicima da se odluče". Kako je napomenuo, sa 7.000 dinara malo toga može da se uradi, "možda da se plati popravka nekog uređaja ili kupi komad garderobe detetu", ali da razume one koji će prihvatiti i takvu, ponižavajuće nisku sumu.

- Ja ih pozivam da naprave fond i u njega uplate taj novac koji će dobiti, a kasnije sami definišu njegovu namenu. Samo na taj način moći će da Srbiji potpuno jasno pokažu šta može da se uradi sa tih 7.000 dinara - naveo je lider NOVE.

 

 

 

mm

Press služba

Leave a Reply

Close