Posle "državnog udara", Vlada pokrenula nov rijaliti - "Udar na korupciju"

Posle “državnog udara”, Vlada pokrenula nov rijaliti – “Udar na korupciju”

Postala je tradicija da se svakog vikenda iz Nemanjine ulice pokreće novi rijaliti program u svrhu zamajavanja prevarenih i osiromašenih građana Srbije. Ovog vikenda je sprovedena velika akcija hapšenja osumnjičenih za korupciju i to bi bilo za svaku pohvalu kada bi se zaista radilo o obračunu države sa tom pošasti koja razara svako društvo.

Na žalost građana Srbije, motivi su potpuno drugačiji, a u prilog tome govore činjenice o razlozima, načinu i vremenu izvedene akcije. Da se ovde radi o osvajanju koruptivnog prostora od strane novih interesnih grupa predvođenih SNS-om, a ne o obračunu države sa korupcijom, govori činjenica da se stepen korupcije u Srbiji iz godine u godinu ne smanjuje nego povećava. Način na koji se to izvodi, odnosno snimanje i prikazivanje upada specijalaca kod osumnjičenih, dokaz je da je u pitanju novi cirkus namenjen popularizaciji premijera kad već nema smetova i poplava. Vreme koje je izabrano je pravi primer političkog marketinga i dokaz da je predizborna kampanja počela. Naime, izabran je vikend kada je pažnja građana povećana i to sa namerom da se medijski „pokriju“ sramne oslobađajuće presude finansijerima Srpske napredne stranke.

Nova stranka smatra da borba protiv korupcije mora da se vodi sistemski, donošenjem dobrih zakona i nezavisnim institucijama policije i pravosuđa, ali i povećavanjem svesti građana. Građani su svedoci da ni jedan od ovih uslova u Srbiji pod režimom Aleksandra Vučića nije ispunjen. Umesto toga, imamo još jedan rijaliti program u kome sadašnja korumpirana organizacija hapsi neke bivše aktere, 80 njih u desetak odvojenih predmeta, i to sve u jednom danu.

Nova stranka poziva profesionalce u državnim organima da borbu protiv korupcije i kriminala vode kontinuirano, sistematski i nezavisno od političkih uticaja.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close