Postanite i vi ambasador Slobodne zone!

Postanite i vi ambasador Slobodne zone!

Članovi Nove stranke organizovali su danas akciju dodele svojevrsnih "pasoša ambasadora Slobodne zone", sa ciljem širenja ideja i ciljeva šestomesečnih protesta.

Kako su skupovi "1 od 5 miliona" pre deset dana preneti u Pionirski park, u novu formu svakodnevnih, celodnevnih protesta, cilj NOVE je da, nakon razgovora sa građanima i razmene ideja, svakome dodelimo pomenuti "pasoš" i tako borbu proširimo od Slobodne zone na nečiji komšiluk, ulicu, grad, a potom i celu, slobodnu Srbiju.

„Mi u Novoj stranci smo odlučili da damo mali doprinos svemu ovome. Ovo je Slobodna zona i svi oni koji su spremni da se bore da ona opstane i proširi se dobiće pasoš ambasadora Slobodne zone. Ko želi da zastupa slobodu u Srbiji, sada može da dobije i formalnu iskaznicu. To nije samo čast, to je i obaveza“, poručio je predsednik Nove stranke Zoran Živković, dodelivši prvi primerak našoj uvaženoj članici, profesorki Vesni Rakić Vodinelić.</span

 

Uz naglašenu upravo simboliku važenja pasoša - do slobode, posebno nam je zadovoljstvo što smo, ne samo tokom današnje akcije, već i celodnevnog dežurstva ispred Predsedništva Srbije, naišli na veliki odziv sugrađana, dok je nemali broj bio i onih koji su nam se pridružili i iz drugih mesta širom zemlje. Uz poseban akcenat na tri zahteva, koja su potpisnici Sporazuma sa narodom usaglasili sa organizatorima protesta i građanima, a to su slobodni i pošteni izbori, nezavisni mediji i REM, nastavljamo istrajno u borbi za demokratski promenu sistema koji već punih 7 godina urušava Srbiju.

Stoga Nova stranka poziva sve da nam se pridruže u Slobodnoj zoni, dođu po svoj primerak pasoša ambasadora Slobodne zone, ali i upute nam predloge i kritike, jer smo u ovoj borbi svi zajedno i zarad istog cilja u njoj moramo i istrajati.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close