Kruševac: Potpisi podrške Gašiću dirigovana farsa

Kruševac: Potpisi podrške Gašiću dirigovana farsa

Takozvano "samoorganizovano" prikupljanje potpisa zaposlenih u kruševačkom Trajalu protiv smene Bratislava Gašića, još jedna je šarada besramno instruisana kako bi se ministar, po ko zna koji put, sačuvao od snošenja odgovornosti za svoje postupke.

Gradski odbor Nove stranke Kruševac smatra da je svaki vid dirigovanog pritiska na zaposlene u bilo kom preduzeću zarad partijskih ili ličnih interesa direktno kršenje prava radnika. Skandalozno je i što se to čini u korist onoga koji ne preza da u javnom govoru primeni seksističko, verbalno nasilje i koji je, što je još gore, zbog nepoštovanja procedure i subordinacije, neprikosnovenog pravila u vojsci, prouzrokovao smrt sedmoro ljudi u padu helikoptera.

Ukoliko rukovodstvo Trajala zaista smatra da nije kadro da vodi preduzeće bez podrške ministra odbrane, neka ga zaposli i tako reši problem svoje nesposobnosti. Ukoliko je, pak, rukovodstvo zbog poltronskog izjednačavanja sudbine preduzeća sa sudbinom ministra zaboravilo kako funkcionišu tržišni mehanizmi, podsećamo – posao ne obezbeđuje ministar, nego kvalitet proizvodnje i marketing.

Da naprednjački kadrovi u Kruševcu ne odustaju od svog bahaćenja, pokazuje i angažovanje izvesne folk pevačice za novogodišnji doček po ceni od, navodno, 30.000 evra. Pitamo, kako će Grad isplatiti ovaj iznos, kada ne postoje planirana novčana sredstva u gradskom budžetu za ove namene.

Takođe izražavamo sumnju, na osnovu uobičajenih tarifa dotične estradne zvezde, da će ovaj iznos biti dvostruko veći. Pretpostavljamo da će se pribeći oprobanom receptu reketiranja privatnih preduzetnika i javnih preduzeća, što ne bi bila novina u ponašanju SNS vlasti u Kruševcu. Da bi se to sprečilo i sve bilo transparentno, zahtevamo od gradskih vlasti da objave spisak donatora sa iznosima, da se jasno vidi koji je prihod prijavljen, koliki porez plaćen i kako je donacija proknjižena.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close