Potpredsednica NOVE Petrović na protestu u Jagodini: Dok je mraka biće i svanuća!

Potpredsednica NOVE Petrović na protestu u Jagodini: Dok je mraka biće i svanuća!

Nezadovoljni građani Jagodine nedeljama unazad uzlaze na ulice sa jasnom porukom da su promene neophodne, a ove subote im se u centru grada prvi put obratila potpredsednica Nove stranke dr Mira Petrović, dokazavši da nisu svi političari isti, niti su sve stranke iste, kao što to ponekad nameću stereotipna mišljenja.

 

Naprotiv, Petrovićevu su okupljeni u centru Jagodine dočekali aplauzom i povicima podrške, dok su organizatori najavili da će radikalizovati protest ukoliko ne dobiju odgovore na pitanja koja postavljaju.

 

"Srbija je danas u stanju erozije. Postalo je nebitno koliko vredite i šta znate. Na prvom mestu su stranačka pripadnost i podaničko ponašanje. Bitno je da slušate i bespogovorno radite šta vam se kaže, ali – spuštene glave. Zato je društvo u krizi, država je u krizi. Šta je to što nas čini srećnim i zadovoljnim u životu a da i sami možemo doprineti? Moram da kažem da sam zadovoljna na svim poljima gde sam i sama dala svoj doprinos. Onaj deo koji me čini nespokojnom, jeste upravo segment u životu za koji sam očekivala i mislila da je to deo koji se mene ne tiče, da to treba da radi neko drugi. To je STANJE U NAŠEM DRUŠTVU! SRBIJA DANAS!? Srbija sa urušenim institucijama, gde je sistemska korupcija postala način života i poslovanja, zašla u sve pore našeg društva i nepovratno ga urušava iz dana u dan. Shvatila sam da sam nečinjenjem doprinela tome, uključila se da i sama dam doprinos uredjenju društva sada i sa pozicije potpredsednice Nove stranke. Svoj dom i svoje dvorište uredjujemo i čistimo sami, ne očekujemo da nam to uradi iko umesto nas. Imajmo u vidu da je SRBIJA NAŠ DOM! Dom koji moramo da uredjujemo i čistimo svakoga dana i svako od nas. I ja i ti Svi mi zajedno...

Neprihvatanje dijaloga, argumenata i suprotstavljenih mišljenja je potvrda krize parlamentarizma i odustva svesti o javnom interesu. Stanje u državi je poraz mnogih od nas, dosta toga nije kako bi trebalo da bude. Etika ustupa mesto nemoralu, društvo je apatično, podeljeno i izjedeno korupcijom. Neistomišljenici se tretiraju kao neprijatelji, institucije su slabe, medijski mrak otežava put do istine. Oni bi hteli da ćutimo, da se pomirimo sudbinom, da slušamo laž koja postaje istina, a onda ponovo postaje laž. Dok je mraka biće i svanuća, ono što je bilo daleko približilo se, vreme je isteklo. Nije hrabar onaj ko se nikad nije uplašio, već onaj ko je strah pobedio. Cilj je država u kojoj će svako da radi svoj posao i pristojno da živi od svog rada, ne razmišljajući ko je u kojoj partiji i ko je čiji rođak", kazala je potpredsednica NOVE dr Petrović koju su okupljeni slušali sa dosta pažnje.

Ona je dodala i da "neprekidno izlaganje spinovanim događanjima, dramatičnim i spektakularnim koracima srpskih vlasti, propraćenim senzacionalističkim najavama i naslovima bliskih medija, kod dela građana stvara otužan osećaj prezasićenosti i mučnine".

"Naravno, mnogima je jasno da se faktičke nevolje i teorije zavere, obilato, koriste za unutrašnje političke potrebe – tačnije, za skrivanje istine, podizanje rejtinga i ostanak na vlasti. To zahteva konstantnu manipulaciju, proizvodnjom kriza i stvaranjem osećaja ugroženosti, kako bi se uzročnici problema istakli kao rešavaoci istih, jer se totalitarni režimi boje svakog scenarija njihovog rušenja. Strah je permanentan i zato stalno pričaju o zaverama. Vladajuća većina je beskrupulozna - ne bira sredstva da "neutrališe" političke oponente i one koji se, otvoreno, suprotstavljaju nametnutom sistemu vrednosti. Svedoci smo svakodnevnih napada na lični integritet ličnosti koje misle drugačije. Napraviti NOVI korak i izgovoriti NOVU reč, to je ono čega se čovek plaši najviše. Naš cilj je država u kojoj svako može nesmetano da radi svoj posao i da pristojno živi od svoga rada, ne razmišljajući o tome ko je u kojoj partiji i ko je čiji rođak. I ja se bolje osećam kad pomažem ljudima kao lekar, nego u ovoj ulozi. Nažalost, lična moralnost i građanska i roditeljska dužnost, u ovom trenutku nalažu da dam doprinos izlečenju sada bolesnog društva. Ovde i danas, sa Novom energijom i željom da činimo dobra dela, sabiramo se i pokazujemo im put odlaska sa vlasti", jasna je bila potpredsednica NOVE.

 

 

Građani su se zatim uputili u protestnu šetnju i zastali ispred dopisništva RTS i Skupštine grada.

Foto: centralmedia.rs

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close