Požarevljani ostavljeni bez ijedne informacije o pandemijskoj situaciji u svom gradu

Požarevljani ostavljeni bez ijedne informacije o pandemijskoj situaciji u svom gradu

Nakon što je Aleksandar Vučić pre nekoliko dana izjavio da je Požarevac postao novo žarište koronavirusa, a lekarska struka svakodnevno upozorava da je najteže stanje na jugu, jugoistoku i istoku Srbije, Požarevljani su i dalje ostavljeni bez ijedne preciznije informacije o situaciji u svom gradu.

Gradski odbor Nove stranke Požarevac upozorava nadležne da su njihovi sugrađani u iščekivanju preciznijih vesti iz Gradskog kriznog štaba, koji se, pak, uporno ne oglašava, što je i inače uobičajena praksa gradske vlasti, bez promila samostalnosti, inicijative i političke, ali i moralne odgovornosti prema svojim građanima. Naprotiv, čelnici Požarevca još čekaju da neko iz Beograda da smernice ili informacije umesto njih. NOVA Požarevac ističe da kapaciteti lokalne bolnice zasigurno nisu dovoljni za prijem većeg broja bolesnika, a ništa u međuvremenu nije ni učinjeno kako bi se oni na bilo koji način proširili, barem i putem formiranja privremenih bolnica za smeštaj lakše obolelih, kao što je to učinjeno u drugim većim gradovima Srbije. Opasnost od širenja zaraze, uprkos blagom optimizmu struke, naročito je prisutna upravo u ovom kraju, imajući u vidu da su Požarevac i okolina poznati po velikom broju građana koji rade u inostranstvu i koji su došli iz zaraženih područja, a koje niko nije ni pregledao niti kontrolisao. Ako je pandemija koronavirusa jasno dokazala da je zdravstvo u Srbiji urušeno, onda je požarevačko zdravstvo pravi primer toga, uprkos izvanrednim lokalnim medicinskim stručnjacima, koji su, nažalost, kao pojedinci, nemoćni spram trulog sistema.

Stoga Nova stranka Požarevac zahteva od gradskih čelnika i lokalnog Kriznog štaba da izađu pred svoje građane sa jasnim, preciznim i tačnim podacima o pandemijskoj situaciji u gradu, jer je manjak informacija jedan od osnovnih krivaca za stvaranje i širenje panike i nepoverenja. Ujedno apelujemo na sve svoje sugrađane da se, uprkos slabljenju mera u borbi protiv zaraze, i dalje striktno pridržavaju preporuka o socijalnoj distanci i nošenju zaštitne opreme, ali i da imaju u vidu da, jednom kada ova teška vremena budu iza svih nas, sve pomenuto zasigurno neće proći politički nekažnjeno.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close