Pravda (ni)je ista za sve!

Pravda (ni)je ista za sve!

Da je „naprednjačko“ viđenje pravde i pravosuđa kriminalno i diskriminatorsko, ponovo ćemo se uveriti u utorak 16. januara, kada je zakazano novo saslušanje studenta Fakulteta dramskih umetnosti Pavla Terzića zbog navodnog „nezakonitog organizovanja“ protesta nakon predsedničkih izbora 2017.

Ovo je još jedna u nizu represivnih metoda vlasti Aleksandra Vučića, Nebojše Stefanovića i Ramuša Haradinaja, koja po svaku cenu nastoji da ućutka mlade ljude i oduzme im Ustavom zagarantovano pravo slobode mišljenja i izražavanja.

Pored Pavlovih saslušanja, u poslednjih nekoliko meseci videli smo kako pravosudni organi u Srbiji shvataju svoju ulogu u vlasti SNS-a.

Svedoci smo dvostrukih aršina tužilaštva, sudova, ministarstava…

Dok se već duže vreme ne rešavaju slučajevi napada na prostorije i aktiviste Inicijative mladih za ljudska prava, napad na građane u Terazijskom tunelu, upad u kuću Jelene Grujić – Ristić, pretnje Mariniki Tepić itd, „napredno“ pravosuđe optužuje Pavla Terzića, Gavrila Vučetića, Tijanu Hegić i Vladimira Perića za organizovanje protesta, kao i aktiviste Inicijative za upad na tribinu SNS-a u Beškoj na kojoj su izrazili svoj stav povodom promovisanja osuđenog ratnog zločinca Veselina Šljivančanina.

Forum mladih Nove stranke poziva građane i organizacije da zajedno sa nama dođu 16. januara u 09:00 ispred Prekršajnog suda u Beogradu i podrže Pavla u njegovoj borbi za svoja, nakaradnim režimom ugrožena, osnovna ljudska prava.

 

Forum mladih Nove stranke

 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close