Predsedništvo Nove stranke o imenovanju novog člana i aktuelnoj političkoj situaciji

Predsedništvo Nove stranke o imenovanju novog člana i aktuelnoj političkoj situaciji

Na sastanku Predsedništva Nove stranke, održanom u subotu, 12. januara, usvojen je predlog za imenovanje novog člana - predsednika paraćinskog odbora NOVE Nemanje Jovanovića.

Jovanović, koji u svom gradu obavlja i funkciju predsednika Odborničkog kluba Nove stranke, sa brojnim članovima svog odbora pokazao je u proteklom periodu visok nivo aktivizma i postignutih rezultata, čime je, u skladu sa Članom 33a Statuta Nove stranke, dobio jednogodišnji mandat u Predsedništvu. Pomenutim primerom poboljšana je saradnja stranačke centrale i lokala, ali i postignuta zdrava konkurencija među gradskim i opštinskim odborima u razvoju stranke i širenju njenog programa i ideja.

Predsedništvo NOVE potom je raspravljalo o aktuelnoj političkoj situaciji u državi uz akcenat na visok stepen podrške građanskim protestima koji se već nedeljama unazad organizuju širom Srbije, ali i neophodnost da se definišu njihovi jasni ciljevi, zahtevi i rokovi vlasti, kako bi probuđena energija u narodu dala konkretne rezultate. Stoga, Nova stranka još jednom ponavlja zahtev za smenu ministra policije, ministarke pravde i republičke javne tužiteljke, jer su direktno odgovorni za ekspanziju kriminala na ulicama naše države, hitnu smenu i krivično gonjenje predsednika države, ispitivanje veze kriminala i vrha vlasti, oslobađanje medija okova jednoumlja i cenzure, iz čega bi proizašlo i vreme za opoziciju na javnom servisu koji plaćaju svi građani, kao i neprestana borba za fer i poštene izborne uslove.

Uz zaključak da Nova stranka beleži konstantan rast brojnosti članstva, kao i vidljivosti u javnosti, što govori o prepoznavanju i podršci našim idejama, Predsedništvo se saglasilo da će, kao i do sada, za pomenuto nastaviti da se bori jednakom snagom kao i prvog dana osnivanja.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close