Predstavnici Nove stranke na sastanku sa Udruženjem studenata sa hendikepom

Predstavnici Nove stranke na sastanku sa Udruženjem studenata sa hendikepom

Ispred predsedništva Nove stranke predsedik Foruma mladih Aleksandar Milivojević i predsednik gradskog odbora Nove stranke Beograd Uroš Eleković učestvovali su na sastanku sa predstavnicima Udruženja studenata sa hendikepom Milanom Jankovićem, izvršnim direktorom, i Marijom Babić, programskim asistentom.

Nova stranka je kroz poziv Udruženja studenata sa hendikepom prepoznata kao značajni subjekt koji može da doprinese socijalnom uključivanju mladih i osoba sa hendikepom. Tokom jučerašnjeg sastanka predstavnici NOVE su upoznati sa radom i aktivnostima Udruženja studenata sa hendikepom, kao i informisani o razlikama između hendikepa i invaliditeta. Na sastanku su takođe izneta iskustva o aktivnostima i uključenosti osoba sa hendikepom u strukture stranke, kao i diskusija o programu zaštite ljudskih prava Nove stranke, čiji deo se odnosi upravo na prava osoba sa invaliditetom.

U nastavku razgovora predstavnici Udruženja ukazali su na ključne stvari - percepciju o konceptu socijalne inkluzije  kao elementu pravednog društva i poboljšanje položaja osoba sa hendikepom u društvu, kao i podizanje svesti o socijalnoj inkluziji.

Predstavnici Nove stranke zahvalni su Udruženju studenata sa hendikepom na pozivu da razgovaraju o ovoj temi. Uspostavljena je komunikacija i ovo je samo jedan u nizu sastanaka i aktivnosti koje nas očekuju u narednom periodu.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close