Prelić: Znanje, veštine i čestitost, a ne stranačka pripadnost! (VIDEO)

Prelić: Znanje, veštine i čestitost, a ne stranačka pripadnost! (VIDEO)

Predsednica Foruma mladih NOVE Katarina Prelić ocenila je da mladi Srbiju napuštaju u sve većem broju, a da su za to odgovorni pre svega oni koji danas vode državu, jer nisu sposobni ili ne žele da obezbede društvo jednakih šansi.

Podnoseći izveštaj o radu Foruma mladih na Sedmoj redovnoj konferenciji stranke, Prelić je istakla da omladina NOVE radi punom snagom, pre svega na motivisanju svojih vršnjaka da se politički i društveno aktiviraju, jer se jedino na taj način može menjati sadašnje stanje.

-Tokom proteklog perioda, naše aktivnosti bile su usmerene ka tome da mladima objasnimo da je važno da preuzmu aktivnu ulogu u menjanju postojećeg stanja i da je njihovo učešće u donošenju bitnih odluka neophodno, pre svega zbog sopstvene budućnosti, a to je moguće postići jedino političkim i građanskim aktivizmom. Da je Forum mladih uspešno radio, potvrđuje to što nam se stalno priključuju novi mladi ljudi, i to nas čini organizacijom koja konstatno raste – navela je Prelić.

Ona je ocenila da glavni katalizator sve većeg iseljavanja mladih ljudi, jeste postojeće društvo nejednakih šansi, u kojem se partijska ili neka druga pripadnost protežira na račun znanja, marljivosti i čestitosti.

-Da bismo zadržali mlade ljude, moramo da izgradimo demokratsko društvo u kojem institucije poštuju zakon. Teško je budućnost planirati u državi u kojoj su pametne, kreativne, sposobne i obrazovane ljude zamenili oni nesposobni sa kupljenim diplomama i članskim kartama režimskih partija. Mi nećemo odustati od ukazivanja na to koliko je važno promeniti odnos prema mladima, koliko je važno uvažavati i gajiti znanje, ideje i veštine, a ne stranačku pripadnost i poniznost. Jedino takvo društvo mladi ljudi neće želeti da napuste, već će u njemu ćeleti da žive i grade svoje karijere i porodice – poručila je Katarina Prelić.

 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close