Premijer opet nije na svom radnom mestu!

Premijer opet nije na svom radnom mestu!

Poslanici Nove stranke Zoran Živković i Vladimir Pavićević uputili su poslanička pitanja predsedniku i članovima Vlade Srbije na konferenciji za medije. Uz konstataciju da je tokom poslednjih godinu dana premijer izrekao najviše neistina, upitali su čime se on to zapravo bavi kada je danas pobegao sa svog radnog mesta na kojem je dužan da bude svakog poslednjeg četvrtka u mesecu.

 

Zamenik predsednika Nove stranke Vladimir Pavićević upitao je predsednika i članove Vlade zašto danas nisu na svom radnom mestu. Kako je istakao, prema Poslovniku Narodne skupštine, oni su dužni svakog poslednjeg četvrtka u mesecu da u parlamentu odgovaraju na pitanja poslanika:

- Mi, poslanici opozicije, na radnom smo mestu, čekamo ih, ali njih nema! Nije problem kada premijer nije jedan dan na svom radnom mestu, nego je problem kada se ti dani gomilaju... Nije bio ovde ni poslednjeg četvrtka u novembru, ni u oktobru, septembru, avgustu... gde je taj čovek i čime se bavi kad nije na svom radnom mestu?!

Sumirajući rezultate rada poslanika NOVE, Pavićević je istakao da su sa 1.884 podneta, od toga 166 usvojenih amandmana, za poslednjih 20 meseci poslanici NOVE postali šampioni srpskog parlamentarizma:

- Podneli smo i Predlog zakona o planiranju i uređenju prostora i naselja, a našim najvećim uspehom smatramo unošenje principa akademske čestitosti u zakon! Time su se stekli uslovi za instaliranje jedne vrste plagijatografa kako bi se proverili svi oni državni funkcioneri koji su ozbiljno osumnjičeni da su oteli tuđe ideje, reči i nečasno stekli svoja zvanja. Zato pitam premijera, da li će od januara, umesto sadašnjeg političkog progona i medijskog linča poslanika NOVE, pokrenuti akciju „Doktorat“ i na saslušanje pre svih pozvati ministra policije i gradonačelnika Beograda, da vidimo mi šta su oni to otimali i predstavljali kao svoje!

 

Osvrnuvši se na godinu za nama, predsednik NOVE Zoran Živković ocenio je da je „prvi put u istoriji jedan predsednik Vlade izrekao toliko laži“:

- Vučić stalno ponavlja da je, otkad je on premijer, u Srbiji izgrađeno 316 mostova, a puteva više no za poslednjih 40 godina! Pitam, koji su to mostovi i putevi, kada su projektovani, kada je započeta gradnja, kako se finansira i kada je započeta. Neka odgovori za svaki most, odnosno deonicu puta pojedinačno! Obećao je i da će od 1. januara za 60 odsto penzionera penzije biti veće nego ikad... po kojim podacima to tvrdi, da li kao parametar koristi vrednost neke strane valute, potrošačku korpu ili savete svojih kvazi novinara i kvazi analitičkih kuća?

Živković je podsetio i na obećanje premijera da će ove godine biti „obnovljene sve škole i bolnice u Srbiji, te da će ih lično on obići“:

- Pošto znam da ne zna koliko ima školskih objekata i bolnica u Srbiji, pomoći ću mu – preko 3.500! Zanima me dinamika tih njegovih poseta, pošto će očigledno morati preko deset poseta dnevno da sprovodi. Ipak, mislim da je premijer konačno našao nešto što možda zna da radi: da proverava jesu li okrečeni toaleti, hodnici, promenjene pločice... neka povede i onog svog ministra koji se razume u to!

Ipak, naveo je predsednik Nove stranke, najvažnije pitanje za premijera jeste ko je odgovoran za ubistvo sedmoro ljudi u padu helikoptera. Da li je krivac jedan ili ih je više i koja je odgovornost premijera u svemu tome, upitao je.

Naposletku, Živković je članovima Vučićeve vlade uputio i novogodišnju čestitku:

- Želim im da se u 2016. godini o njihovoj socijalnoj sigurnosti brine Vulin, da ih leči Lončar, helikopterom vozi Gašić, da im peva Dačić, a pred sudom ih brane Selaković i Vučić. Što pre!

mm

Press služba

Ostavi komentar

Zatvori