Pretnje, etiketiranja i uvrede poslati u prošlost, a Srbiju vratiti na put demokratije

Pretnje, etiketiranja i uvrede poslati u prošlost, a Srbiju vratiti na put demokratije

Nova stranka najstrože osuđuje još jedan niz brutalnih pretnji i uvreda koje su ovoga puta upućene na adrese više organizacija civilnog društva u Beogradu.

Naime, preteće pismo u kojem se navodi da je "namenjeno svim izdajnicima i izrodima srpskim", stiglo je na adrese Jukoma, Inicijative mladih za ljudska prava, Građanske incijative, Helsinškog odbora, Beogradskog centra za bezbednosnu politiku, a najniži oblik komunikacije, pretnji i uvreda postao je nažalost normalan u državi koja ne samo što neguje takav odnos prema neistomišljenicima, već ga i dodatno podstiče.

U atmosferi etiketiranja, kršenja ljudskih prava i ugrožavanja bezbednosti, naša je moralna, a ne samo politička dužnost da se svakodnevno protiv toga borimo.

Stoga Nova stranka apeluje na nadležne organe da ozbiljno rade svoj posao, a mi ćemo sa građanima biti na ulicama svakog dana sve dok ova nakaradna vlasti i njene ekstremne organizacije ne budu daleka prošlost, a Srbija konačno vraćena na put demokratije i vladavine prava.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close