Preuzimanje države uništilo niški aerodrom

Preuzimanje države uništilo niški aerodrom

Nakon vesti da je, u roku od samo osam dana, niški aerodrom ostao bez tri linije pod direktnim ili indirektnim uticajem republičkih vlasti, još je jedanput postalo jasno da režim stavlja interes "vekovnih arapskih prijatelja Srbije", u čijim je rukama Er Srbija, ispred interesa građana i državne ekonomije.

Sramno zvuče tvrdnje predstavnika vlasti SNS-a koji su svojevremeno na sva usta širili laži kako Grad Niš nema dovoljno novca da razvija aerodrom i da je u interesu svih da država preuzme upravljanje istim, kada je i više nego očigledno da je taj potez, kako je Nova stranka i upozoravala, uništio "Konstantina Velikog". Gradski odbor NOVE Niš stoga podseća na nedopustive uvrede samozvanog predsednika države Aleksandra Vučića koji je u više navrata građane Niša, koji su se civilizovano borili za svoj aerodrom, nazivao "onima koji samo dižu dreku".

Pri otimanju niškog aerodroma, otimači su, naravno lažno, obećali da će to biti na korist aerodroma, da će doći do investicija koje će povećati njegovu tehničku opremljenost, kao i da će to rezultirati prijavljivanjem većeg broja kompanija koje će hteti da lete sa njega, a samim tim i brojem putnika i profitom. A onda smo suočeni sa činjenicama sa je nekoliko kompanija prvo odustalo od letova ili smanjilo njihov broj, dok su kasnije otkazane i najave novih. Očigledno je da je, u rukama kriminalnog režima, aerodrom osuđen na propast, kao i već devastirana ekonomija juga Srbije.

U zarobljenoj državi, koju vode isključivo mutni dogovori i tajni ugovori, bilo je nažalost i očekivano da će finansijski interesi "Vučićeve arapske braće" i ovoga puta, kao i u slučajevima rušenja Savamale i projekta Beograd na vodi, biti stavljeni ispred interesa građana, koji ostaju zatočenici režima, i kojima se sada uskraćuje čak i mogućnost da putuju, prošire vidike u upoznaju druge narode i kulture. I u tome se ogleda strah SNS-ovaca da će ljudima iznova postati jasno koliko je daleko Srbija danas od modernih, evropskih država 21. veka i koliko su lažne i licemerne tvrdnje predstavnika vlasti da zemlju vode putem evrointegracija.

Niški odbor Nove stranke zato apeluje na sve svoje sugrađane da, kao što su se oduvek hrabro suprotstavljali urušavanju svog grada i svoje države, i ovoga puta ustanu i pridruže nam se u borbi. Borbi za poboljšanje izbornih uslova, koji bi na prvim sledećim izborima doveli do toga da zajedno zadamo ozbiljan udarac režimu i započnemo kraj njihove vlasti, koji se neminovno bliži.

Bežanje nikada nije bilo rešenje, niti deo karaktera Nišlija, od kojih su političke promene kretale i u novijoj istoriji na koju smo ponosni, i koju ćemo zajedno ponoviti već na proleće iduće godine.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close