Prijave protiv studenata nastavak represije režima

Prijave protiv studenata nastavak represije režima

Ispred Prekšajnog suda u Beogradu danas je održan protestni skup zbog zahteva za pokretanje prekršajnog postupka protiv studenata Tijane Hegić i Vladimira Perića zbog navodnog organizovanja protesta Protiv diktature 18. aprila i 3. maja, posle održavanja predsedničkih izbora.

Predstavnici organizacije "Protiv diktature" su "peglali glasačke listiće" čime su podsetili na povod za ulični protest aprila ove godine i pozvali vlast da obezbedi demokratske uslove za naredne izbore i vladavinu prava, a potom su građanima delili sendviče. Na protestu su bili i profesorka prava Vesna Rakić-Vodinelić, Zoran Živković i drugi predstavnici Nove stranke.

Predsednik Nove stranke Zoran Živković kazao je da su prekršajne prijave nastavak represije režima prema svima koji žele da misle i kažu to što misle.

- Nedavno smo imali slučaj Pavla i Gavrila, dvojice studenata FDU, danas slučaj studenata FPN... Kad završe sa fakultetima, ovo "ludilo od režima" ići će po školama, firmama i hapsiti svakoga ko kaže da želi da misli i da ima nešto protiv vlasti. To je nedopustivo! Obaveza svakog danas je da bude ovde, a jedan broj ljudi misli da je dovoljno tvitnuti, lajkovati... Međutim, tako se ne osvaja sloboda! Pozivam građane da bar izađu na izbore, najpre predstojeće beogradske, i da na izborima kažu kako treba da izgledaju i Beograd i cela Srbija – rekao je Živković.

mm

Press služba

Leave a Reply

Close