Primitivna beogradska vlast promenom imena ulica urušava identitet prestonice Srbije

Primitivna beogradska vlast promenom imena ulica urušava identitet prestonice Srbije

Nakon što je večiti zamenik gradonačelnika Beograda i samozvani književnik Goran Vesić danas obelodanio ideju o promeni imena svih ulica u Beogradu koja su dobijena od toponima vezanim za SFRJ, postalo je još jednom jasno sa kakvim primitivnim režimom je Srbija danas suočena.

Dok svakoga dana brojimo stotine novozaraženih i, nažalost, desetine preminulih od koronavirusa, a građani strahuju i od ekonomskih posledica pandemije, gradska vlast se, umesto da rešava realne probleme, obračunava sa prošlošću i na najprizemniji način promenu imena kultnih prestoničkih ulica objašnjava time "da ni u tim sredinama ništa srpsko nije dobrodošlo". Nova stranka upozorava na još jedno urušavanje identiteta Beograda, koji je u poslednjih 8 godina "napredne" vlasti izgubio sve ono po čemu je nekada bio prepoznatljiv i voljen, a tu pre svega spada njegov kosmopolitizam i otvorenost i gostoprimljivost prema svim ljudima, ma odakle oni dolazili.
 
Režimu kojem su mračnih 90-tih godina sukobi, ratovi i govor mržnje bili sinonim očigledno je teško da se odmakne od prošlosti, pa se sada, umesto da gradi dobrosusedske odnose u regionu, razračunava ni manje ni više nego preko besmislene aktivnosti promene imena centralnih beogradski ulica. I sve to dok kao stvarni i veliki problemi Beograđana i dalje stoje Savski nasip, parkić na Banovom brdu, raskopane i nezavršene ulice, snabdevanje vodom i strujom, kanalizacija, enormno zagađenje...
 
NOVA Beograd stoga apeluje na sve svoje sugrađane da u ova izazovna vremena za čitav svet ostanu maksimalno odgovorni prema sebi i drugima, stavljajući zdravlje na prvo mesto, ali i ne zaboravljajući šta se čini sa njihovim gradom i celom državom, koju naprednjački režim urušava iz dana u dan. Naša dosledna i beskompromisna borba traje i trajaće sve dok se svi zajedno ne izborimo da vidimo politički kraj samozvanih književnika i njihove kamarile, koji Beograd vole samo kad iz njegovog gaženja pune svoje džepove. 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close