Problemi Sandžaka ekonomski, a ne verski ili nacionalni

Problemi Sandžaka ekonomski, a ne verski ili nacionalni

Predsednik Nove stranke Zoran Živković je na večerašnjoj tribini u Novom Pazaru ocenio da Srbija trenutno samo geografski pripada Evropi, a da građani, iako vlada navodno vodi proevropsku politiku, žive sve lošije.

- Sve vlade od 2000. godine bile su iskreno proevropske, ali u poslednjih nekoliko godina to je postalo licemerno. Evropa je postala prazna priča, u Srbiji je puno problema, a standard građana u svim aspektima je sve gori – kazao je Živković.

Govoreći o Novom Pazaru i Sandžaku, on je rekao da je Srbija zemlja u tranziciji, a da je i taj kraj Srbije deo te tranzicije:
- Mnogo je problema u ovom kraju, puno nerešenih stvari, ali ti problemi nisu nacionalne ili verske prirode, već ekonomske. To je ono što nas, bez obzira na nacionalnu ili versku pripadnost, stavlja u isti front i zbog čega moramo da se mobilišemo i učinimo nešto kako bismo rešili probleme.

Tribini je prisustvovao i lider Novog pokreta i bivši predsednik Sandžačke demokratske partije Rešad Hodžić, a na pitanje Sto plus radija da li će Nova stranka tražiti partnere i među bošnjačkim partijama, Živković je rekao da je prerano o tome govoriti.

- Teško da nam partner može biti stranka ministra Rasima Ljajića, jer nemamo baš pozitivno mišljenje o ovoj vlasti čiji je ona deo. Kada je reč o drugima, moramo videti šta oni misle u ovom trenutku. Da li misle da Sandžak treba da bude nezavisan ili je možda važnije da mladi dobiju posao - odgovorio je Živković.

On je najavio da će Nova stranka u Novom Pazaru uskoro formirati gradski odbor, a da će njegovi članovi, u skladu sa ideologijom partije, odlučiti koga će izabrati za partnera na lokalnom nivou.

 

 

mm

Press služba

Ostavi komentar

Zatvori